Η παρέα του Σούκερ δεν τα κατάφερε! Του Μόντριτς;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά το 1998. Οι Κροάτες ελπίζουν πως δεν θα επαναληφθεί σαν φάρσα. Γιατί αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής.

Μεσολάβησαν 20 χρόνια από την προηγούμενη φορά που η Κροατία έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τότε ήταν ο Στίματς, ο Μπίλιτς, ο Ασάνοβιτς, ο Προσινέτσκι, ο Μπόμπαν, ο Βλάοβιτς και ο Σούκερ! Τώρα ο Σούμπασιτς, ο Βίντα, ο Ράκιτιτς, ο Μόντριτς, ο Πέρισιτς και ο Μάντζουκιτς.

Τότε η Χρβάτσκα αποκλείστηκε από τον Τιράμ. Τώρα έχοντας "επιβιώσει" από δύο διαδικασίες πέναλτι, έχει την ευκαιρία ν' αποκλείσει την Αγγλία και να φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το 4-3 στη διαδικασία είχε και τύχη. Αλλιώς δεν γίνεται. Είχε το σουτ του Μόντριτς που έβγαλε ο Ακινφέεφ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Είχε το σουτ άουτ του Φερνάντες τη στιγμή που ο Σούμπασιτς ήταν όρθιος στην άλλη πλευρά.

Είχε όμως και χαρακτήρα η επικράτηση. Γιατί οι Κροάτες αντέδρασαν στο απίθανο 1-0 του Τσερίσεφ και ισοφάρισαν γρήγορα, είχαν το δοκάρι με τον Πέρισιτς, σκόραραν πρώτοι στην παράταση.

Τους αρκούσε να βγάλουν μια άμυνα στη φάση του 2-2. Δεν την έβγαλαν και ισοφαρίστηκαν από τον Φερνάντες. Το γκολ αυτό καθυστέρησε απλώς την πρόκρισή τους. Την πρόκριση που με βάσει την εικόνα τους ως τώρα στο τουρνουά άξιζαν περισσότερο από μια Ρωσία που έβγαζε διαρκώς λαγούς από το καπέλο. Μέχρι το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράκιτιτς μετά το οποίο βουβάθηκε όλο το Σότσι.

Μπορεί η Κροατία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο;