Η ποινή στους τρεις Ελβετούς για τους αλβανικούς αετούς

Αμείλικτη... δεν ήταν η FIFA στην πολιτική προπαγάνδα των Σακίρι και Τζάκα, τους οποίους στήριξε ο Λιχτσάινερ. Η τιμωρία τους μοιάζει με... χτύπημα στον ώμο!

Αν πολλοί περίμεναν η FIFA να βγάλει κόκκινη κάρτα στους Τζάκα και Σακίρι για τον τρόπο που πανηγύρισαν τα (πολύ όμορφα) γκολ της νίκης της Ελβετίας απέναντι στη Σερβία, διαψεύστηκαν.

Ο μηχανισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τέθηκε σε λειτουργία μετά τις ενστάσεις/αντιδράσεις του ποδοσφαιρικού κόσμου, ιδίως δε των Σέρβων, και σχηματίστηκε φάκελος για την υπόθεση από την πειθαρχική επιτροπή. Μάλιστα υπήρξε και ποινή γιατί το μήνυμα με τον αλβανικό αετό ήταν ξεκάθαρο πολιτικό.

Μόνο που η τιμωρία τους ήταν... χάιδεμα του στιλ "παιδιά μην το ξανακάνετε".

Διότι οι δύο δράστες, Τζάκα και Σακίρι, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (8.600 ευρώ) και ο Λιχτστάινερ που ακολούθησε την πράξη τους για να τους στηρίξει θα πληρώσει τα μισά!

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.