Η Σενεγάλη έβαλε ταφόπλακα σε... όλη την Αφρική!

Η Σακίρα τραγουδούσε "This time for Africa" στο Μουντιάλ του 2010 όμως σε αυτό της Ρωσίας οι ομάδες από την "μαύρη ήπειρο" καταποντίστηκαν και έγραψαν αρνητικό ρεκόρ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια!

Egypt's Mohamed Salah reacts after Saudi Arabia's Salem Aldawsari scored his side' second goal during the group A match between Saudi Arabia and Egypt at the 2018 soccer World Cup at the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Egypt's Mohamed Salah reacts after Saudi Arabia's Salem Aldawsari scored his side' second goal during the group A match between Saudi Arabia and Egypt at the 2018 soccer World Cup at the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η Σενεγάλη ήταν η τελευταία ελπίδα των Αφρικανών για να βρουν μία ομάδα από την ήπειρό τους να προχωράει στα γήπεδα της Ρωσίας όμως οι κίτρινες κάρτες (δύο παραπάνω σε σύγκριση με όσες πήρε η ομάδα της Ιαπωνίας) αποτέλεσαν λαιμητόμο για την ομάδα του Αλιού Σισέ και αποχαιρέτησε νωρίς.

Πριν από αυτήν είχαν πέσει στο καναβάτσο τόσο η Αίγυπτος (απογοήτευσε η ομάδα του Σαλάχ με μηδέν βαθμούς σε τρεις αγώνες) όσο και το Μαρόκο, η Νιγηρία (άγγιξε το όνειρο αλλά αποκλείστηκε από την Αργεντινή) και η Τυνησία, με τον απολογισμό να είναι θλιβερός.

Ουσιαστικά στους "16" του Μουντιάλ δεν θα έχουμε εκπρόσωπο της Αφρικής και είναι η πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1982 που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων όλες οι αφρικανικές ομάδες.

Στα γήπεδα της Ισπανίας πριν από 36 χρόνια ήταν το Καμερούν και η Αλγερία που "χαιρέτησαν" νωρίς, όμως από τότε η Αφρική έβρισκε τον τρόπο και είχε τουλάχιστον μία εκπρόσωπο και μετά τους ομίλους, στα νοκ-άουτ. Έχουμε και λέμε:

1986: Το Μαρόκο κατάφερε να περάσει τον όμιλο, αν και είχε μαζί του Πορτογαλία, Αγγλία και Πολωνία.

1990: Το Καμερούν όχι μόνο πέρασε τον όμιλο αλλά έφτασε ως τα προημιτελικά όπου εκεί αποκλείστηκε από την Αγγλία χάνοντας 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (είχαν προηγηθεί 2-1 τα "αδάμαστα λιοντάρια").

1994: Η Νιγηρία πέρασε από τον όμιλο όπου ήταν μαζί με Αργεντινή, Βουλγαρία και Ελλάδα και στους "16" αποκλείστηκε από την Ιταλία ελέω... Ρομπέρτο Μπάτζο.

1998: Για πρώτη φορά η Αφρική είχε στη φάση των ομίλων τέσσερις εκπροσώπους. Το Μαρόκο, το Καμερούν και η Νότια Αφρική αποκλείστηκαν, όμως η Νιγηρία πέρασε στα νοκ-άουτ.

2002: Η Σενεγάλη όχι μόνο πέρασε τον όμιλο (είχε ρίξει και "βόμβα" στην πρεμιέρα επικρατώντας 1-0 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας) αλλά έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου έχασε από την Τουρκία και μαζί την ευκαιρία να φτάσει στους "4".

2006: Η Νιγηρία πέρασε τον όμιλο και αποκλείστηκε στη φάση των "16".

2010: Η Αφρική φιλοξένησε για πρώτη φορά τελική φάση Μουντιάλ και παρότι η Νότια Αφρική έγινε η πρώτη οικοδέσποινα που δεν μπόρεσε να περάσει από τη φάση των ομίλων, η Γκάνα προχώρησε και μάλιστα έφτασε ως τα προημιτελικά. Εκεί αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη στα πέναλτι με σκορ 4-2.

2014: Η αφρικανική ομάδα που κατάφερε να περάσει τον όμιλο στα γήπεδα της Βραζιλιάς ήταν η Αλγερία, η οποία όμως έπεσε πάνω στην μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήματα και αποχαιρέτησε στους "16".

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK