Καρίγιο μετά από 36 χρόνια, 4 ημέρες και... 205 λεπτά!

Από το "Ριαθόρ" της Λα Κορούνια στο "Φισχτ Στάντιουμ" του Σότσι. Από τον Γκιγέρμο Λα Ρόσα στον Αντρέ Καρίγιο το πρώτο γκολ του Περού σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το μονοκόμματο σουτ του Αντρέ Καρίγιο που κατέληξε στα δίχτυα των Αυστραλών για το 1-0 του Περού στο 18' του αγώνα πέρασε μεμιάς στην ιστορία.

Ήταν το πρώτο της "μπλανκιρόχα" στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από εκείνο που είχε πετύχει ο Γκιγέρμο Λα Ρόσα στο συντριπτικό 5-1 από την Πολωνία του Λάτο, του Μπόνιεκ και του Ζμούντα στις 22 Ιουνίου του 1982. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που είχαν δώσει οι Περουβιανοί στη διοργάνωση της Ισπανίας και το πιο πρόσφατο ως την πρεμιέρα του τρέχοντος τουρνουά στη Ρωσία.

Μόνο που οι "Ίνκας" δεν σκόραραν ούτε με τη Δανία ούτε με τη Γαλλία, χάνοντας αμφότερα τα παιχνίδια με 1-0, με αποτέλεσμα το τέρμα του Καρίγιο να προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού. Ασχέτως αν για τους Αυστραλούς ήταν... μαχαιριά στην καρδιά! Πριν από το 2-0 του Γκερέρο που τους... σκότωσε!

 

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.