Μουντιάλ χωρίς Κριστιάνο - Μέσι γίνεται; Γίνεται...

Η Πορτογαλία του Ρονάλντο και η Αργεντινή του Μέσι δεν... σκούπισαν την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, επιτρέποντας έτσι στην ποδοσφαιρική κοινωνία να περιμένει Μουντιάλ, χωρίς έναν ή δύο από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο! Διαβάστε όλα τα ενδεχόμενα για τον "CR7" και τον ηγέτη της Μπάρτσα.

Μουντιάλ χωρίς Κριστιάνο - Μέσι γίνεται; Γίνεται...

Νεϊμάρ, Κέιν, Λεβαντόφσκι, Αζάρ και άλλοι σπουδαίοι αστέρες 15 ομάδων έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018, και ετοιμάζονται ήδη για τις... βόλτες τους στην "Κόκκινη Πλατεία", περιμένοντας να ολοκληρωθεί το "παζλ", με όλους όσους θα "κλειδώσουν" προκρίσεις το ερχόμενο διάστημα.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος, όμως, περιμένει να διαπιστώσει με αγωνία μήπως ο Κριστιάνο και ο Μέσι τα κάνουν "σαλάτα" τελικά και ζήσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη! Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το Contra.gr αναλύει όλα τα σενάρια που βάζουν ή βγάζουν τους δύο κορυφαίους "αστέρες" από την τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο "CR7" ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ "ΤΕΛΙΚΟΣ"

Την Τρίτη (10/10) η Πορτογαλία υποδέχεται την Ελβετία σ' ένα τεράστιο ντέρμπι που θα κρίνει το εισιτήριο της πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2018. Ο νικητής πάει Μόσχα και ο χαμένος πάει στα μπαράζ και παίζει το μέλλον του σε δύο έξτρα αγώνες.

Οι Πορτογάλοι του Σάντος και του Κριστιάνο βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου έχοντας 24 βαθμούς σε εννέα αγώνες εξαιτίας της ήττας που υπέστησαν από την πρωτοπόρο με 27 βαθμούς Ελβετία (2-0, 6/9/2016).

Αν οι πρωταθλητές Ευρώπης κάνουν το καθήκον τους και κερδίσουν τους Ελβετούς, πιάνουν κορυφή κι όλα καλά...

Σε περίπτωση, όμως, που το ματς "στραβώσει", τότε ο Ρονάλντο πρέπει να προσέξει διπλά γιατί αν τον "κιτρινίσει" ο διαιτητής της αναμέτρησης, το πρώτο μπαράζ θα σημαδευτεί από την απουσία του, λόγω τιμωρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο των μπαράζ για τους Πορτογάλους μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους και με την Ελλάδα, γεγονός που αν μη τι άλλο προκαλεί στον Κριστιάνο και τους συμπατριώτες του άσχημες αναμνήσεις από το Euro του 2004...

ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο ΜΕΣΙ;

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε το Μουντιάλ του 2014, έχασε "back to back" δύο Copa America, ενώ μετά την απώλεια του τελευταίου το 2016 είχε ανακοινώσει -προσωρινά- ότι σταματάει από την "αλμπισελέστε".

Τελικά, αφού ξεσηκώθηκαν συμπαίκτες και ολόκληρο το... έθνος, ο άσος της Μπάρτσα αποφάσισε να συνεχίσει με φόντο το Μουντιάλ του 2018. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα όμως ο Λίο φλερτάρει με μία ακόμη εθνική αποτυχία, τον αποκλεισμό από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ

Τέσσερις ήττες και 7 ισοπαλίες έφεραν την Αργεντινή του Μέσι σε σημείο να περιμένει... καραμπόλα αποτελεσμάτων, ώστε να καταστρώσει τα σχέδια της για απευθείας πρόκριση, για μπαράζ ή αποκλεισμό.

Κατ' αρχάς, εάν η Αργεντινή κερδίσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/10) το Εκουαδόρ, περιμένει να μάθει τι θα γίνει στο Χιλή - Βραζιλία και το Περού - Κολομβία. Σε περίπτωση επικράτησης των Χιλιανών επί της "σελεσάο" και του Περού, η ομάδα του Μέσι πρέπει να βάλει όσα περισσότερα γκολ (σ.σ. έτσι θα ξεπεράσει το Περού που είναι στο +1 γκολ) μπορεί για να τερματίσει 5η και να παίξει μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία.

Με "δωράκι" της Βραζιλίας, νίκη της Κολομβίας επί του Περού και φυσικά εάν η "αλμπισελέστε" κάνει το καθήκον της στο Εκουαδόρ, τότε ο Μέσι πάει Μουντιάλ και η κακή πορεία στον όμιλο θα ξεχαστεί γρήγορα...

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα σενάρια πρόκρισης τουλάχιστον στα μπαράζ ακόμη και με ήττα της Αργεντινής. Αυτό θα συμβεί εάν η Παραγουάη δεν κερδίσει την Βενεζουέλα και χάσουν Αργεντινή - Περού, αλλά το σύνολο του Χόρχε Σαμπαόλι ηττηθεί με μικρότερη διαφορά τερμάτων από το Περού που βρίσκεται τώρα στο +1. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του '86 θα μπει ως πέμπτη στα μπαράζ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Μέσι και οι παικταράδες που έχει για συμπαίκτες έχουν μπει σε μεγάλες περιπέτειες και αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το ξημέρωμα της Τετάρτης που το θερμόμετρο της αγωνίας θα χτυπήσει... κόκκινο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK