Ο Ζιντάν καμαρώνει για τα "παιδιά" του: στον τελικό η Γαλλία!

Πριν από 20 χρόνια ήταν η παρέα των Ζιντάν, Τζορκαέφ, Ντεσάμπ και Ντεσαγί που εκτόξευε την Γαλλία στην κορυφή του κόσμου. Τωρα δείχνουν το δρόμο οι Γκριεζμάν, Εμπαπέ και Γιορίς, με τους "μπλε" να επικρατούν 1-0 του Βελγίου με χρυσή κεφαλιά του Ουμτιτί και να κλείνουν θέση στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO).

France's Samuel Umtiti, second from left, is congratulated by his teammates France's Antoine Griezmann, Raphael Varane and Paul Pogba, from left, after scoring the opening goal during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
France's Samuel Umtiti, second from left, is congratulated by his teammates France's Antoine Griezmann, Raphael Varane and Paul Pogba, from left, after scoring the opening goal during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Τα σημάδια υπάρχουν και αν οι φίλοι της εθνικής Γαλλίας πιστεύουν σε αυτά, τότε έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν το βράδυ της Τρίτης. Όχι απλά επειδή με το 1-0 επί του Βελγίου στην Αγία Πετρούπολη η ομάδα του Ντιντέ Ντεσάμπ προκρίθηκε στον τελικό του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και επειδή ο τρόπος που το πέτυχε, φέρνει θύμησες από... 1998.

Τότε, στα γήπεδα της Γαλλίας, τρεις ήταν οι αμυντικοί των "μπλε" που είχαν βρει δίχτυα στο δρόμο προς την τελική επικράτηση στο "Σεντ Ντενί" με το 3-0 επί της Βραζιλίας: Λιζαραζού, Μπλαν και Τουράμ.

Τώρα, είναι η πρώτη φορά από εκείνο το τουρνουά που έχουμε και πάλι τρεις αμυντικούς να βρίσκουν δίχτυα για την εθνική Γαλλίας στην ίδια τελική φάση Μουντιάλ και όλοι τους μάλιστα πέτυχαν καθοριστικά γκολ σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις.

France's Samuel Umtiti, 2nd right, scores the opening goal during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
France's Samuel Umtiti, 2nd right, scores the opening goal during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Παβάρ ισοφάρισε 2-2 την Αργεντινή στη φάση των "16" με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ, ο Βαράν άνοιξε το σκορ στον προημιτελικό κόντρα στην Ουρουγουάη με γυριστή κεφαλιά ενώ απόψε ο Ουμτιτί χάρισε στην Γαλλία την πρόκριση στον τελικό, γράφοντας το τελικό 1-0 με κεφαλιά στο 51ο λεπτό του ημιτελικού με τους Βέλγους.

Για ένα ακόμα ματς ο Γκριεζμάν ήταν ηγετικός (εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ ενώ μετά τον Χάρι Κέιν με 6 γκολ είναι ο παίκτης που έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ στο Μουντιάλ, με 3 γκολ και 2 ασίστ) ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ (μοναδικός στο ρόστερ της Γαλλίας που ήταν αγέννητος στο Μουντιάλ του 1998) πρόσθεσε μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Φυσικά, η Γαλλία στηρίχτηκε στη δυνατή της άμυνα αλλά και στα τρομερά... πνευμόνια των Καντέ και Ματουιντί στο κέντρο για να κρατήσει το 1-0, με το Βέλγιο να ξεκινάει δυνατά έχοντας τον Αζάρ σε τρομερή κατάσταση αλλά να αδυνατεί να διασπάσει την γαλλική άμυνα όταν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK