Οι Άγγλοι γράφουν για τον πιο... βρώμικο παίκτη του Μουντιάλ που ήταν "Ελληνας"

H μεγάλη "μάχη" Σουηδίας - Αγγλίας για μια θέση στους 4 του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται το Σάββατο (7/7) και στο Νησί πραγματοποίησαν ολόκληρο αφιέρωμα στον πιο "βρώμικο" ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης που τυχαίνει να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα.

Ο πιο "dirty" παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι επιθετικός...

Ο... dirty Μπεργκ έχει γίνει πρώτο θέμα στην Αγγλία και συγκεκριμένα στους "Times" από τον αναλυτή, Τόνι Κασκαρίνο με τίτλο στο... εγχειρίδιό του: "Η Αγγλία θ' αντιμετωπίσει τον πιο βρώμικο παίκτη που συνεχίζει στο Μουντιάλ – ιδού πώς να τον αντιμετωπίσεις".

Στην ανάλυση αυτή ο Κασκαρίνο γράφει πώς το στυλ παιχνιδιού της Σουηδίας έχει αναγάγει τον πρώην "πράσινο" σ' έναν μαχητή που δίνει ατελείωτες μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς, ακόμη και όταν δεν έχει τη μπάλα στην κατοχή του.

Σημειώνει επίσης ότι ο Μπεργκ δεν κινδυνεύει ν' αποβληθεί έτσι όπως αγωνίζεται και χρειάζεται ειδική διαχείριση από τους αμυντικούς που τον μαρκάρουν, αφού μπορεί να μην σκοράρει δημιουργεί όμως χώρους για τους συμπαίκτες του.

Για την ιστορία ο Σουηδός φορ έχει υποπέσει σε 14 φάουλ, έχοντας 336 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

 

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!