Πέναλτι - φωτοτυπία για Αυστραλία, μισή πρόκριση η Δανία

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί το ίδιο ακριβώς σκηνικό σε αγώνα της ίδιας ομάδας; Αν παίζει η Αυστραλία πολλές. Μόνο που ούτε αυτή τη φορά ευνοήθηκε από το κερδισμένο πέναλτι.

Australia's Mathew Leckie heads the ball during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Δανία Αυστραλία AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Στα δύο παιχνίδια της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει συμβεί το εξής παράδοξο: έχει κερδίσει δύο ακριβώς ίδια πέναλτι. Φάσεις που βγήκαν από καρμπόν: σέντρα από δεξιά, χέρι στον αέρα, παράβαση!

Η μοναδική διαφορά αφορά τον τρόπο που καταλογίστηκε από τον ρέφερι. Διότι ο Ισπανός Λαόθ στο ματς της Πέμπτης με τους Δανούς χρειάστηκε τη... συμβολή VAR για να χρεώσει το σφάλμα του Πόουλσεν (δεν το είχε δει) και να δώσει στον Γέντινακ την ευκαιρία να ισορροπήσει στο 38' το γκολ που είχε πετύχει ο Έρικσεν στο 7'. Αντιθέτως του Ουμτιτί το χέρι ήταν τόσο ξεκάθαρο που είχε καταλογιστεί αυτομάτως.

France's Samuel Umtiti plays the ball with his arm during the group C match between France and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/David Vincent)
Σαμιέλ Ουμτιτί AP PHOTO/DAVID VINCENT

Βέβαια οι εύστοχες εκτελέσεις του Γέντινακ είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν τα "καγκουρό" προκειμένου να βρίσκουν δίχτυα. Κάτι που τους κόστισε στο 1-1 με τη Δανία. Αφού συνήλθαν από τον αιφνιδιασμό και στάθηκαν τυχεροί σε 2-3 φάσεις ως το 20', έπαιξαν καλύτερα, αναπτύχθηκαν από τα πλάγια και έβγαλαν φάσεις μέχρι τη λήξη του αγώνα. Απέτυχαν όμως και το αποτέλεσμα (1-1) έφερε την παρέα του Έρικσεν ένα βήμα από την πρόκριση. Αρκεί να μην έρθουν τα πάνω κάτω πλέον στον Γ' όμιλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK