Ποια παραίτηση; Τους... τρέλανε όλους ο Βεντούρα!

Ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου σχεδόν... δύο ώρες μετά από τον αποκλεισμό όμως όσο και αν πιέστηκε η λέξη "παραιτούμαι" δεν βγήκε από τα χείλη του!

Τα ιταλικά ΜΜΕ τον έχουν ήδη "τελειώσει" και ζητούν η δική του αποχώρηση να συνδυαστεί και με αυτήν αρκετών ακόμα ανθρώπων της ποσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, όμως ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα δεν τους έκανε τη... χάρη να δηλώσει άμεσα παραίτηση μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τα τελικά του Μουντιάλ ελέω Σουηδίας!

"Δεν παραιτήθηκα επειδή δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο (σ.σ. Κάρλο Ταβέκιο). Ήθελα να χαιρετήσω έναν προς έναν τους παίκτες για αυτό καθυστέρησα να έρθω και ζητώ συγγνώμη", τόνισε στις πρώτες του ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα, ο οποίος εμφανίστηκε 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη συνέντευξη Τύπου (1:13 ώρα Ελλάδας), και συνέχισε:

 

"Όταν κάποιος δεν παίρνει αποτέλεσμα, είτε δίκαια είτε άδικα, είναι προφανές πως η ευθύνη είναι του προπονητή. Είναι ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα...

Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέρος της εθνικής ομάδας και δούλεψα με παίκτες πρωταθλητές και άλλους που εύχομαι να γίνουν. Λυπάμαι γιατί απόψε για μία ακόμα φορά κατάλαβα τι σημαίνει να προπονείς την εθνική ομάδα: είναι κάτι το ξεχωριστό από άποψη συναισθημάτων".

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί πράξη ευθύνης την παραίτηση (έχει συμβόλαιο ως το 2020 αλλά υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση αποτυχίας), είπε: "Δεν ξέρω επειδή θα πρέπει να αξιολογηθούν διάφορα πράγματα. Θα μιλήσουμε με την ομοσπονδία. Το αν θα αναλάβω εγώ να αναδομήσω την εθνική Ιταλίας δεν εξαρτάται από μένα".

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.