Πόσα πέναλτι να πιάσει ένας 45χρονος;

Το πρώτο το έβγαλε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το δεύτερο όχι...

Egypt goalkeeper Essam El Hadary deflects a penalty during the group A match between Saudi Arabia and Egypt at the 2018 soccer World Cup at the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Ελ Χανταρί AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Αιγύπτιος Εσάμ Ελ Χανταρί έκανε το θαύμα του. Όχι μόνο αγωνίστηκε σε παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας συμπληρώσει από τις 15 Ιανουαρίου 45 χρόνια ζωής, αλλά απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι!

Η... ιστορική φάση συνέβη στο 41' του αγώνα με τη Σαουδική Αραβία, όταν για χέρι του Φατί, ο Αλ Μουαλάντ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Πού να 'ξερε όμως πως ο Ελ Χανταρί αντέχει να πέφτει ακόμα, με αποτέλεσμα (έχοντας τη βοήθεια του δοκαριού) να σώσει την εστία του.

Αντίστοιχα κλήθηκε να πράξει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, απέναντι στον Σαλμάν. Μάταια όμως. Διότι διάλεξε την άλλη γωνία απ' αυτήν της εκτέλεσης και δέχθηκε το γκολ. Το 1-1 ήταν γεγονός.

Ας το... χάριζε το δεύτερο πέναλτι ο Κολομβιανός ρέφερι Ρόλνταν! Ίσως τότε η Αίγυπτος να είχε αποφύγει την ήττα με 2-1, σκορ που διαμορφώθηκε με το γκολ των Σαουδαράβων στο 94'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK