Σούμπασιτς και Ράκιτιτς ήταν το... αντίδοτο στον Μόντριτς

Ο Μόντριτς ξόδεψε την ευκαιρία να στείλει μια ώρα αρχύτερα την Κροατία στην 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διαδικασία των πέναλτι ωστόσο ο Σούμπασιτς έπιασε τρία σουτ των Δανών και ο Ράκιτιτς σκόραρε το τελευταίο για να έρθει το τελικό 3-2.

Croatia player celebrate after winning the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Croatia player celebrate after winning the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Πόσο απείχε η πρόκριση των Κροατών από τον αποκλεισμό των Δανών στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Ένα πέναλτι δρόμος...

Διότι ναι μεν ο Λούκα Μόντριτς νικήθηκε από τον Κάσπερ Σμάιχελ στο 116' της παράτασης, ωστόσο στη διαδικασία που ακολούθησε μετά το ισορροπημένο 1-1 στα 120 λεπτά, οι Κροάτες επικράτησαν 3-2 και έγιναν η τέταρτη ομάδα της 8άδας. Εκεί που θ' αντιμετωπίσουν τώρα τους Ρώσους.

Ίσως το άξιζαν περισσότερο οι Δανοί που σκόραραν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με τον Γιόργκενσεν και παρά τη γρήγορη ισοφάριση από τον Μάντζουκιτς στο 4', είχαν το ματς εκεί που ήθελαν. Σταμάτησαν τους Κροάτες, έκοψαν τη δημιουργία των χαφ τους και δεν απειλήθηκαν πέρα από τη φάση στην παράταση, όταν ο Ρέμπιτς ξέφυγε κάθετα και ανατράπηκε εντός περιοχής.

Ο Σμάιχελ το έπιασε το σουτ του Μόντριτς. Όπως και άλλα δύο στην έξτρα διαδικασία, των Μπάντελ και Πίβαριτς. Οι Δανοί ωστόσο ήταν πιο άστοχοι. Το έχασε ο σπεσιαλίστας Έρικσεν, το έχασε ο Σένε, το έχασε κι ο Γιόργκενσεν, με αποτέλεσμα ο Ράκιτιτς που είχε την ευθύνη του τελευταίου να στείλει τον Σμάιχελ από την άλλη πλευρά και την Κροατία στην 8άδα!

Περισσότερα για το παιχνίδι και το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

Θα καταφέρει η Κροατία να αποκλείσει την Ρωσία και να βρεθεί στα ημιτελικά του Μουντιάλ 20 χρόνια μετά το επίτευγμά της το 1998;

News 24/7

24MEDIA NETWORK