Στον παικταρά του Γκουαρδιόλα ο Λεβ την έφερε πισώπλατα

Του το φυλούσε του Λιρόι Σανέ ο εκλέκτορας της Γερμανίας και με ένα χρόνο καθυστέρηση τον "τιμώρησε" με το χειρότερο τρόπο: αποκλείοντάς τον από την αποστολή του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Germany manager Joachim Löw watching his side during a training session  at the Aviva Stadium, Dublin, Ireland, Thursday, Oct. 11, 2012.  The German team were training ahead of their Group C world Cup 2014 qualifying mtach against the Republic of Ireland on Friday.  (AP Photo/Peter Morrison)
Γιοαχίμ Λεβ AP PHOTO/PETER MORRISON

Ο Λιρόι Σανέ, βασικός και υπερπολύτιμος για τη Μάντσεστερ Σίτι, είχε 14 γκολ και 15 ασίστ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Κανονικά ένας τέτοιος εξτρέμ θα έπρεπε να είναι σημαντικό γρανάζι σε μια Γερμανία που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για τον ομοσπονδιακό Γιοαχίμ Λεβ, ωστόσο, ο 22χρονος εξτρέμ των πρωταθλητών Αγγλίας δεν είναι ξεχωριστός. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τον απέκλεισε από την τελική 23άδα της Γερμανίας που θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της.

Ο Λεβ επικαλέστηκε αγωνιστικούς λόγους για το γεγονός πως προτίμησε τον Τζούλιαν Μπραντ της Λεβερκούζεν! " Το σύνολο θα πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης", δήλωσε τη Δευτέρα αλλά δεν έπεισε. Υπήρξε μάλιστα γενικευμένο "κράξιμο" στο twitter για την επιλογή αυτή.

Γι' αυτό και οι πιο... πονηροί θυμήθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι τέτοια εποχή. Τότε που ο νεαρός αποφάσιζε να υποβληθεί σε μια τυπική επέμβαση στη μύτη, χωρίς να συντρέχει λόγος, θέτοντας εαυτόν εκτός Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Ο Λεβ είχε αποδεχθεί την απόφασή του σιωπηρά. Ούτε κατηγόριες ούτε κλάματα. Μόνο που η μνήμη του δεν ήταν... κοντή και η τιμωρία του Σανέ ήταν η πιο σκληρή που θα μπορούσε να υπάρξει. Άντε τώρα να περιμένει τέσσερα χρόνια...

Η Γερμανία πηγαίνει στη Ρωσία με:

Τερματοφύλακες: Νόιερ, Τραπ, τερ Στέγκεν

Αμυντικοί: Πλάτενχαρντ, Χέκτορ, Γκίντερ, Χούμελς, Σίλε, Ρίντιγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ

Μέσοι: Κεντίρα, Ντάξλερ, Κρος, Εζίλ, Γκορέτζκα, Ρούντι, Μπραντ, Γιουντογκάν, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ, Γκόμεζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK