Θεού... δάκτυλος η αργεντίνικη πρόκριση!

Πιο ροκ δεν θα μπορούσε να είναι η πρόκριση της Αργεντινής! Με τρομερή οβίδα - γκολ του... στόπερ Ρόχο και μεσαία δάχτυλα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε δημόσια θέα!

Θεού... δάκτυλος η αργεντίνικη πρόκριση!

Αν κάποιος έλεγε ότι η Αργεντινή θα καταφέρει να προκριθεί στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μ' ένα άπιαστο εναέριο σουτ του στόπερ Ρόχο στο 86', θα τον έβγαζαν... τρελό.

Argentina's Marcos Rojo, left, scores his side second goal during the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Marcos Rojo, left, scores his side second goal during the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Συνέβη όμως! Ήταν το γκολ που διαμόρφωσε το 2-1 επί των μαχητικών Νιγηριανών, οι οποίοι έπαιξαν στα ίσα και μόχθησαν για μια πρόκριση που, βάσει συμπεριφοράς - απόδοσης - ευκαιριών, την άξιζαν. Είχαν αντιδράσει, είχαν ισοφαρίσει, είχαν ξοδέψει ευκαιρίες να προηγηθούν!

Σαν να 'ταν θέλημα... θεού όμως να συμβεί έτσι. Του θεού της μπάλας που βρισκόταν την ίδια ώρα στην κερκίδα και παρακολουθούσε τη μεγάλη μάχη. Πότε υπνωτισμένος, αφού τον έπιασε η κάμερα να έχει... γείρει και πότε πανηγυρίζοντας εκστασιασμένος καθένα από τα τέρματα των συμπατριωτών του. Πρώτα το 1-0 του Μέσι στο 14', με εντυπωσιακό κατέβασμα και άπιαστο τελείωμα, και στο φινάλε αυτό του Ρόχο με υψωμένα τα δύο μεσαία δάχτυλα των χεριών του!

Η Αργεντινή είχε πλέον προκριθεί στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου γιατί την ίδια ώρα η Κροατία, παρά τις 9 αλλαγές στην αρχική 11άδα της (μονάχα Μόντριτς και Πέρισιτς επιλέχθηκαν από τον Ντάλιτς, στο δεύτερο μπήκε ο Ράκιτιτς), έκανε το 3x3 στον Δ' όμιλο χάρη στο 2-1 επί της Ισλανδίας!

Η "αλμπισελέστε" απέδειξε πάντως πως είναι πολύ σκληρή για ν' αποκλειστεί πριν από τα νοκ άουτ και τώρα θα κληθεί να επιβιώσει στο απαιτητικό ζευγάρωμα με τη Γαλλία. Που με το απογευματινό 0-0 της γιούχας κατέκτησε, χωρίς απειλή, την πρωτιά του ομίλου της.

Οι Κροάτες πάλι θα βρουν τους Δανούς. Με το υπέρ τους προβάδισμα να είναι ξεκάθαρο!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ 16

30 Ιουνίου

17:00 Γαλλία - Αργεντινή (Σαράνσκ)

21:00 Ουρουγουάη - Πορτογαλία (Σότσι)

1 Ιουλίου

17:00 Ισπανία - Ρωσία (Λουσνίκι)

21:00 Κροατία - Δανία (Νίζνι Νόβγκοροντ)

Περισσότερα για το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK