Τι Μουντιάλ ζούμε; Έξω από τα νοκ-άουτ με σοκαριστική ήττα η Γερμανία !

Η ρήση του Γκάρι Λίνεκερ αποδείχτηκε... φούσκα αυτή τη φορά: η Γερμανία όχι μόνο δεν σκόραρε στο φινάλε αλλά γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 2-0 από την -αποκλεισμένη- Νότια Κορέα και έτσι απέτυχε να περάσει από την πρώτη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια! Στους "16" η Σουηδία, που θριάμβευσε με 3-0 επί του Μεξικού και οι "σομπρέρος" (VIDEOS)!

Τι Μουντιάλ ζούμε; Έξω από τα νοκ-άουτ με σοκαριστική ήττα η Γερμανία !

Έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών εκπλήξεων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτή που πέρασε σαν κινηματογραφικό φιλμ μπροστά από τα μάτια της μας το απόγευμα της Τετάρτης είναι μία από τις πιο μεγαλύτερες, αν όχι η πιο τρανταχτή!

Και αυτό γιατί είδαμε την Γερμανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 και με την ψυχολογία στα ύψη από το εκπληκτικό γκολ του Τόνι Κρόος επί της Σουηδίας μόλις λίγα 24ωρα πριν, να βραχυκυκλώνει απέναντι στην Νότια Κορέα και όχι μόνο να μην νικάει αλλά να γνωρίζει ατιμωτική ήττα.

Οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ έπαιξαν πολύ άσχημα, έδειξαν "άδειοι" από δυνάμεις και έκαναν λίγες καλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ και η Νότια Κορέα που έπαιξε για το γόητρο και την τιμή της, τους τιμώρησε!

Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος (ίσως να μην πίστευαν και οι ίδιοι ότι θα μπορούσαν να πληγώσουν το... θηρίο και κάθε φορά που βρίσκονταν φάτσα με τον Νόιερ "κολλούσαν") ο Κιμ άνοιξε το σκορ στο 91' με κοντινό σουτ (χρειάστηκε το VAR για να επικυρωθεί το γκολ) και ο Σον υπέγραψε το τελικό 2-0 στην άδεια γερμανική εστία (είχε προωθηθεί ο Νόιερ ψάχνοντας απελπισμένα γκολ), αποτέλεσμα που επέτρεψε στους Ασιάτες να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση.

Αντίθετα, οι παίκτες του Λεβ φεύγουν ντροπιασμένοι αφού με τη δεύτερη ήττα τους σε τρία ματς (είχαν χάσει και στην πρεμιέρα 1-0 από το Μεξικό), αποκλείστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη φάση των ομίλων και δεν πέρασαν για πρώτη φορά από τον πρώτο γύρο μετά το 1938!

Αντίθετα, οι Σουηδοί έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν αφού μετά την ήττα τους από το γκολ του Κρόος στο τελευταίο... δευτερόλεπτο μάζεψαν τα κομμάτια τους και έφτασαν σε έναν υπερήφανο θρίαμβο επί του Μεξικού που τους έστειλε στην νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ, ως πρώτους μάλιστα από τον 5ο όμιλο.

Αουγκούστινσον, Γκράνκβιστ (πέναλτι) και Άλβαρες (αυτογκόλ) υπέγραψαν τα γκολ των Σουηδών -όλα στο δεύτερο μέρος- απέναντι στο Μεξικό, το οποίο με τη σειρά του επωφελήθηκε από το άνευ προηγουμένου κάζο της Γερμανίας και πήρε το εισιτήριο για τους "16" ως δεύτερο.

Χάρη σε αυτό μάλιστα, γλίτωσαν από μία δική τους "μαύρη τρύπα" αφού αν νικούσε η Γερμανία, η ομάδα της κεντρικής Αμερικής θα γινόταν μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που θα αποκλειόταν στους ομίλους έχοντας βγει νικητές στα δύο πρώτα ματς, μετά την Χιλή το 1930 και την Γιουγκοσλαβία το 1950...

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-0

ΜΕΞΙΚΟ - ΣΟΥΗΔΙΑ 0-3

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ "16"

30 Ιουνίου

17:00 Γαλλία - Αργεντινή (Σαράνσκ)

21:00 Ουρουγουάη - Πορτογαλία (Σότσι)

1 Ιουλίου

17:00 Ισπανία - Ρωσία (Λουσνίκι)

21:00 Κροατία - Δανία (Νίζνι Νόβγκοροντ)

Περισσότερα για το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK