Το αστέρι του Εμπαπέ πιο λαμπρό από αυτό του Μέσι...

Με ηγέτη και σκόρερ τον ασταμάτητο Κιλιάν Εμπαπέ (2 γκολ) η Γαλλία ανέτρεψε το εις βάρος 1-2 από την Αργεντινή και με σκορ 4-3 πήρε δίκαια το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ (VIDEO).

France's Kylian Mbappe, left, celebrates with team mate Lucas Hernandez after scoring his side's third goal during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/David Vincent)
France's Kylian Mbappe, left, celebrates with team mate Lucas Hernandez after scoring his side's third goal during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/David Vincent) AP

Η Γαλλία στους "8" του Μουντιάλ, η Αργεντινή του Μέσι... σπίτι της! Το πρώτο χρονικά ματς για τη φάση των "16" βρήκε την Γαλλία να κατεβαίνει στο Καζάν με τον αέρα του φαβορί (ως ποιοτικότερη και πιο φορμαρισμένη ομαδα) και την Αργεντινή ως το αουτσάιντερ και με βάση όσα είδαμε για 90+ στο χορτάρι, τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν 100%.

Ναι μεν η ομάδα του Σαμπαόλι μπόρεσε να ισοφαρίσει το γκολ του Γκριεζμάν στο 13' (με πέναλτι) με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Ντι Μαρία στο 41' και να κάνει την ανατροπή με τον Μερκάδο στο 48' όμως... μέχρι εκεί.

Η συνέχεια βρήκε την Γαλλία να αρπάζει τον έλεγχο του ματς, να πιέζει ασφυκτικά και να φτιάχνει φάσεις, με αποτέλεσμα να "καθαρίσει" μέσα σε 11 λεπτά τον αγώνα: τόσα της χρειάστηκαν για να πετύχει τρία γκολ, με τον Παβάρ να ισοφαρίζει με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και τον Εμπαπέ να εκθέτει δύο φορές τον Αρμάνι και τους αμυντικούς του στο 64' και στο 68'.

France's Kylian Mbappe, left, celebrates after scoring his side's third goal during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
France's Kylian Mbappe, left, celebrates after scoring his side's third goal during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Το ίδιο έκανε και στην αρχή του ματς όταν με μία τρελή κούρσα ανάγκασε τους Αργεντινούς να του κάνουν πέναλτι όμως οι Νοτιοαμερικανοί δεν έμαθαν το μάθημά τους.

Δεν είχαν τρόπο να περιορίσουν το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου (δεν έχει κλείσει καν τα 20, ο νεότερος Γάλλος που έχει σκοράρει σε Μουντιάλ) και το πλήρωσαν με οδυνηρό αποκλεισμό, με τον Αγουέρο απλά να σκοράρει στο 93' για να διαμορφώσει το τελικό 4-3 για τους "τρικολόρ".

Argentina's Lionel Messi reacts as France players celebrate taking the lead with their side's third goal by France's Kylian Mbappe, during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Argentina's Lionel Messi reacts as France players celebrate taking the lead with their side's third goal by France's Kylian Mbappe, during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Την ίδια ώρα ο Μέσι είχε συμμετοχή στο δεύτερο και στο τέταρτο γκολ της Αργεντινής (πρώτος με δύο ασίστ σε ματς Μουντιάλ μετά τον Μαραντόνα κόντρα στην Νότια Κορέα το 1986) και μία καλή χαμένη ευκαιρία με το σκορ στο 4-2, ωστόσο δεν ήταν γενικά σε καλή βραδιά, με το αχανές βλέμμα του στο φινάλε να είναι "όλα τα λεφτά".

Μάλλον προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει πως η τελευταία ευκαιρία του για να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ και να φτάσει στο ίδιο ύψος με τον Μαραντόνα είχε χαθεί...

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 4-3

Περισσότερα για το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

Ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού του φετινού Μουντιάλ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK