Το Κόσοβο πληρώνει τα πρόστιμα των Ελβετών που έκαναν τον αλβανικό αετό!

Τζάκα, Σακίρι και Λίχτσταϊνερ τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από την FIFA για την πολιτική χροιά που έδωσαν στον πανηγυρισμό τους κόντρα στην Σερβία και τώρα η κυβέρνηση του Κοσόβου θέλει να το πληρώσει για αυτούς!

Switzerland's Xherdan Shaqiri and Granit Xhaka, right, celebrate at the end of the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. Shaqiri and Xhaka scored once each in Switzerland's 2-1 victory. (AP Photo/Antonio Calanni)
Switzerland's Xherdan Shaqiri and Granit Xhaka, right, celebrate at the end of the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. Shaqiri and Xhaka scored once each in Switzerland's 2-1 victory. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο αγώνας μεταξύ της Σερβίας και της Ελβετίας για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκρανίτ Τζάκα και Τσερντάν Σακίρι: όχι μόνο γιατί σκόραραν για την Ελβετία και υπέγραψαν την πρώτη ανατροπή στα γήπεδα της Ρωσίας αλλά και επειδή αμφότεροι επελεξαν να πανηγυρίσουν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός έχει συνδεθεί με εθνικιστικές και επεκτατικές τάσεις (αφορά την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν κάποιοι στο μυαλό τους) και έγινε από τους δύο παίκτες καθώς έχουν ρίζες από τη γειτονική χώρα, με την FIFA να παίρνει τελικά την απόφαση να τους τιμωρήσει με πρόστιμο.

Οι δύο σκόρερ καλούνται να καταβάλλουν 8.500 ευρώ έκαστος και 4.000 ευρώ ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον αρχηγό της Ελβετίας Στέφαν Λίχτσταϊνερ (έκανε ανάλογη χειρονομία για συμπαράσταση), με το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης να είναι πως κάποιοι "τρίτοι| ανέλαβαν να μαζέψουν αυτά τα χρήματα για να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη οι παίκτες.

Μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας που στήθηκε στο Κόσοβο, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 12.000 ευρώ να διατεθούν για τα πρόστιμα, ενώ ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, Μπαϊράμ Χασάνι, ανακοίνωσε πως θα διαθέσει το μηνιαίο μισθό του, ύψους 1.500 ευρώ, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK