Το ποδόσφαιρο διέλυσε τον πόλεμο και τη δυστυχία, για λίγο...

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας στάθηκε η αφορμή ώστε ο φωτογραφικός φακός να "πιάσει" τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες, αυτές που... μιλούν μόνες τους και μάλιστα πολλά χιλιόμετρα μακριά από το "Λουζνίκι" και τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών κόσμου, Γάλλων (PHOTOS).

H Συρία ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από έναν αιματηρό πόλεμο που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (όσα είχαν μείνει όρθια) για να ψάξουν άλλου την τύχη τους...

Κάποιοι, όμως, έμειναν πίσω και συνεχίζουν να ζουν στα συντρίμμια, τη δυστυχία και τις κακουχίες των εχθροπραξιών. Μία ομάδα τέτοιων ανθρώπων εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του AP και... μεγαλούργησε!

Σ' ένα γκρεμισμένο σπίτι, μερικοί άνδρες καθιστοί στο πάτωμα κατάφεραν να στήσουν μια τηλεόραση και να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ των Γάλλων και των Κροατών.

Το ποδόσφαιρο, για δύο ολόκληρες ώρες... παρέλυσε τον πόλεμο, τον σταμάτησε και έδειξε τη δύναμή του, έδειξε πώς κάνει καλό. Έστω κι αν είναι για λίγο!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.