Το ποδόσφαιρο διέλυσε τον πόλεμο και τη δυστυχία, για λίγο...

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας στάθηκε η αφορμή ώστε ο φωτογραφικός φακός να "πιάσει" τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες, αυτές που... μιλούν μόνες τους και μάλιστα πολλά χιλιόμετρα μακριά από το "Λουζνίκι" και τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών κόσμου, Γάλλων (PHOTOS).

H Συρία ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από έναν αιματηρό πόλεμο που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (όσα είχαν μείνει όρθια) για να ψάξουν άλλου την τύχη τους...

Κάποιοι, όμως, έμειναν πίσω και συνεχίζουν να ζουν στα συντρίμμια, τη δυστυχία και τις κακουχίες των εχθροπραξιών. Μία ομάδα τέτοιων ανθρώπων εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του AP και... μεγαλούργησε!

Σ' ένα γκρεμισμένο σπίτι, μερικοί άνδρες καθιστοί στο πάτωμα κατάφεραν να στήσουν μια τηλεόραση και να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ των Γάλλων και των Κροατών.

Το ποδόσφαιρο, για δύο ολόκληρες ώρες... παρέλυσε τον πόλεμο, τον σταμάτησε και έδειξε τη δύναμή του, έδειξε πώς κάνει καλό. Έστω κι αν είναι για λίγο!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.