To VAR έκανε το... θαύμα του: ένωσε Μαδριλένους και Καταλανούς!

Το VAR "δούλεψε" υπέρ των Ισπανών δύο φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο φινάλε της φάσης των ομίλων και το γεγονός αυτό ώθησε τον Τύπο της χώρας να το αποθεώσει με το... ίδιο σύνθημα (PHOTOS).

Spain's Gerard Pique and Sergio Ramos, right, celebrate after Iago Aspas scored their side' second goal during the group B match between Spain and Morocco at the 2018 soccer World Cup at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Petr Josek)
Spain's Gerard Pique and Sergio Ramos, right, celebrate after Iago Aspas scored their side' second goal during the group B match between Spain and Morocco at the 2018 soccer World Cup at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Monday, June 25, 2018. (AP Photo/Petr Josek) AP PHOTO/PETR JOSEK

Λίγο πριν τα ματς μπουν στις καθυστερήσεις, η Πορτογαλία κρατούσε την πρωτιά στον όμιλο επικρατώντας 1-0 του Ιράν και έστελνε την Ισπανία -που έχανε εκείνη την ώρα με 2-1 από το Μαρόκο- πάνω στην Ουρουγουάη σε νοκ-άουτ ματς για τους "16" όμως στα τελευταία λεπτά το σκηνικό αντιστράφηκε.

Για αυτό έβαλε το... χεράκι του το VAR αφού οι διαιτητές των δύο αγώνων το συμβουλεύτηκαν και έτσι τα δύο ματς αναδείχτηκαν ισόπαλα.

Κατόπιν VAR μέτρησε κανονικά γκολ του Ιάγο Άσπας (αρχικά ο σκόρερ είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ) και έτσι η Ισπανία ισοφάρισε σε 2-2 το Μαρόκο στο 91' ενώ έγινε χρήση video και στις καθυστερήσεις του αγώνα του Ιράν με την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να υποδειχθεί πέναλτι υπέρ των Ασιατών που μετέτρεψε σε γκολ ο Ανσαριφάρντ στο 93' για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Κατόπιν αυτών των αλλαγών, η Ισπανία "έκλεψε τη μπουκιά" μέσα από το στόμα της Πορτογαλίας αφού η "φούρια ρόχα" πήρε την πρώτη θέση χάρη στην καλύτερη επίθεση (6-5 τα γκολ έναντι των Πορτογάλων) και "ψάρεψε" την Ρωσία ως αντίπαλο στους "16" από τον 1ο όμιλο, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να... τρακάρει με την Ουρουγουάη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ισπανικά ΜΜΕ αποθέωσαν το VAR, με τις δύο μαδριλένικες εφημερίδες να κυκλοφορούν μάλιστα με τον ίδιο τίτλο, "Viva el Var" (Zήτω το Var) και την καταλανική "Mundo Deportivo" να στέλνει και εκείνη ευχαριστίες, για να αποδειχτεί πως η τεχνολογία ήρθε για να... ενώσει Καστιγιάνους και Καταλανούς!

Βέβαια η "Marca" φρόντισε για μία ακόμα φορά να ξεχωρίσει βάζοντας ιδιαίτερη πινελιά, καθώς συνόδεψε τον τίτλο με το εξής σχόλιο: "Έτσι όμως δεν κερδίζουμε το Μουντιάλ". Άδικο έχουν;

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ:

To VAR έκανε το... θαύμα του: ένωσε Μαδριλένους και Καταλανούς!
To VAR έκανε το... θαύμα του: ένωσε Μαδριλένους και Καταλανούς!
To VAR έκανε το... θαύμα του: ένωσε Μαδριλένους και Καταλανούς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK