Το VAR έσωσε τον διαιτητή από τη γκάφα με τον Μανέ!

Το VAR έχει κάνει... θαύματα σε αυτό το Μουντιάλ και η τελευταία απόδειξη είναι το ματς της Σενεγάλης με την Κολομβία όπου ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Σανέ πριν... ανακαλέσει την απόφασή του (VIDEO).

Την περασμένη σεζόν η βοήθεια προς τους άρχοντες των αγώνων μέσω του video replay προκάλεσε... σύγχυση στα διάφορα πρωταθλήματα που εφαρμόστηκε, όμως μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει να αποδίδει εξαιρετικά.

Όταν οι διαιτητές δεν είναι σίγουροι για κάποια απόφασή τους, τότε έρχεται να τους δώσει συμβουλή, και τις περισσότερες φορές αποφεύγονται τα μεγάλα λάθη που θα αλλοίωναν το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

 

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον αγώνα της Σενεγάλης με την Κολομβία που κρίνει πρόκριση στους "16", με τον διαιτητή να δίνει στο 16' πέναλτι υπέρ των Αφρικανών σε ανατροπή του Μανέ μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τον Σάντσες αλλά την Σενεγάλη να μην το εκτελεί ποτέ.

Και αυτό γιατί επιστρατεύτηκε το VAR για να έχει μία πιο ξεκάθαρη άποψη, με τον διαιτητή να βλέπει με τη βοήθεια της τεχνολογίας πως ο παίκτης της Κολομβίας έκοψε κανονικά τη μπάλα και να παίρνει πίσω την απόφασή του για το... καλό του ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟ VAR ΕΔΩΣΕ ΤΗ (ΣΩΣΤΗ) ΛΥΣΗ:

Πόσο μακριά θα μπορέσει να φτάσει η Κολομβία στο φετινό Μουντιάλ;