Βαριές κουβέντες: "Τεράστια ντροπή για τις ΗΠΑ ο αποκλεισμός!"

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα αθλήματα στις ΗΠΑ αλλά για τον αποκλεισμό από τα τελικά του Μουντιάλ η κριτική ήταν κάτι παραπάνω από σκληρή. Διαβάστε αναλυτικά.

Eχοντας βαθιά αθλητική κουλτούρα οι Αμερικανοί είναι συνήθως προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους και στην κριτική τους όταν υπάρχουν αποτυχίες.

Ομως, το στραπάτσο της Εθνικής των ΗΠΑ στα προκριματικά του Μουντιάλ και ο αποκλεισμός μετά από επτά συνεχόμενες παρουσίες στην τελική φάση φαίνεται ότι έπεσε βαρύς ακόμα και στους συνήθως ψύχραιμους Αμερικανούς συναδέλφους.

Στη διαδικτυακή έκδοση της USA Today ο Αντριου Τζόσεφ έγραφε ορθά-κοφτά ότι ο αποκλεισμός είναι η μεγαλύτερη ντροπή στην αμερικανική αθλητική ιστορία.

Υπερβολές; Προφανώς αλλά ο συνάδελφος έχει επιχείρημα που δύσκολα μπορεί να προσπεράσει κανείς. Η συνομοσπονδία της κεντρικής Αμερικής στα προκριματικά της οποίας λαμβάνουν μέρος οι ΗΠΑ δεν αποτελείται από τίποτα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου.

Η Ονδούρα, ο Παναμάς και το Τρίνιδαδ δεν μπορούν να τρομάξουν. Και όμως από την τελευταία την έπαθαν οι ΗΠΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο Τζόσεφ λοιπόν καλεί άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν χρειαστεί να παραιτηθούν κιόλας.