Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μπορεί το γκολ να είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο, όμως οι ντρίμπλες είναι αυτές που προσφέρουν την έξτρα... μαγεία σε αυτό το υπέροχο άθλημα. Το Contra.gr συγκέντρωσε δέκα από τους καλύτερους ντριμπλέρ όλων των εποχών και σας καλεί να αναδείξετε τον νούμερο ένα! Από τους Πελέ και Μαραντόνα στους Μέσι και Ρονάλντο.

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μπορεί τα γκολ να σκορπούν χαμόγελα και συναίσθημα ευφορίας στις τάξεις των φιλάθλων, όμως οι ντρίμπλες είναι αυτές που κερδίζουν το χειροκρότημα και το θαυμασμό. Ακόμη κι όταν γίνεται από παίκτη αντίπαλης ομάδας, μια υπέροχη ντρίμπλα δεν μπορείς παρά να την παραδεχτείς και να την απολαύσεις.

Όσο εύκολο κι αν φαίνεται αρχικά, το να πετύχεις μια τέλεια ντρίμπλα θέλει προσπάθεια. Για να γίνει κανείς ο καλύτερος ντριμπλέρ στην ιστορία βέβαια, θέλει και πηγαίο ταλέντο. Το Contra.gr συγκέντρωσε δέκα από τους καλύτερους ντριμπλέρ που έχουμε δει ποτέ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και σας καλεί να αναδείξετε τον καλύτερο.

Πάμε λοιπόν να τους δούμε έναν-έναν:

Γκαρίντσα

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Αν και γεννήθηκε με το αριστερό του πόδι κοντύτερο από το δεξί, κατάφερε όχι μόνο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά να μετατρέψει το μειονέκτημα του σε χάρισμα. Εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ντριμπλέρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ήταν ανίκητος στο ένας με έναν. Οι απρόβλεπτοι ελιγμοί του οφείλονταν σε αυτή την σωματική ατέλεια.

Οι κινήσεις του με τα πόδια μπέρδευαν τους αντιπάλους. Τους περνούσε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Διέθετε εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, κοφτή ντρίμπλα, φαντασία, φινέτσα και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Να σημειωθεί τέλος πως το Μουντιάλ του 1962 που κατέκτησε η Βραζιλία, το μετέτρεψε σε... προσωπική του υπόθεση.

Πελέ

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο "θρύλος" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Πελέ μπορούμε να πούμε πως είχε το "πακέτο". Ήταν τέλειος τόσο στα σουτ, τις κεφαλιές, τα τελειώματα, όσο και τις ντρίμπλες.

Κάθε φορά που κοντρόλαρε την μπάλα, έμοιαζε σαν να την κολλάει πάνω στο πόδι του και κανένας αντίπαλος δεν μπορούσε να του την πάρει. Οι στιγμές που χάρισε στο φίλαθλο κοινό ήταν απολαυστικές...

Ντιέγκο Μαραντόνα

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου
© JEAN-YVES RUSZNIEWSKI/TEMPSPORT/CORBIS

Από πολλούς θεωρείται ως ο μάστερ της ντρίμπλας. Αν και το σουλούπι του "Ντιεγκίτο" δεν παρέπεμπε σε ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να ελιχθεί τόσο εύκολα, αυτός το έκανε, προκαλώντας εφιάλτες στους αντίπαλους αμυντικούς. Μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει κατεύθυνση με τη μπάλα στα πόδια, να ντριμπλάρει μέσα σε μικρούς χώρους, να πετάξει την μπάλα μπροστά και να ξεπεράσει σχεδόν όλη την αντίπαλη ομάδα!

Έκανε συνόνυμό του την "Γκαμπέτα". Δεν ήξερες ποτέ τι θα κάνει στο επόμενο βήμα. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το γκολ του με την φανέλα της Αργεντινής στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 κόντρα στην Αγγλία;

Γιόχαν Κρόιφ

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο μεγαλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, είχε μια... ερωτική επαφή με τη μπάλα. Η διορατικότητα, η τεχνική, αλλά και τα ηγετικά του προσόντα τον διέκριναν και τον έκαναν να ξεχωρίσει. Θεωρείται φυσικά και εκ των κορυφαίων ντριμπλέρ, με τον ίδιο να έχει ακόμη και ντρίμπλα με το όνομά του, την γνωστή και ως "στροφή του Κρόιφ".

Το περίφημο "Cruyff's Turn", η εντυπωσιακή ντρίμπλα που καθιέρωσε ο Ολλανδός σταρ, με την προσποίηση πάσας ή σουτ και την στροφή 180 μοιρών μαζί με τη μπάλα, αποφεύγοντας τον αντίπαλό του.

Τζορτζ Μπεστ

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θεωρείται από ακόμη περισσότερους ως ο καλύτερος ντριμπλέρ που αγωνίστηκε ποτέ στο γήπεδο της ομάδας.

Χρησιμοποιώντας το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό μέρος του ποδιού του, ο Μπεστ μπορούσε να κάνει τη ζωή δύσκολη σε οποιονδήποτε αμυντικό. Οι επελάσεις του από τα άκρα προκαλούσαν το φόβο και τον τρόμο, ενώ όπως έχει πει και ο ίδιος: "Αν είχε γεννηθεί άσχημος κανείς δεν θα ήξερε τον Πελέ".

Ρονάλντο

1998 World Cup Finals. Marseille, France. Semi-Final. 7th July, 1998. Brazil 1 v Holland 1.  (Brazil won 4-2 on penalties). Brazil's Ronaldo races away as Holland's Wim Jonk (6) and Ronald De Boer try to intercept.
1998 World Cup Finals. Marseille, France. Semi-Final. 7th July, 1998. Brazil 1 v Holland 1. (Brazil won 4-2 on penalties). Brazil's Ronaldo races away as Holland's Wim Jonk (6) and Ronald De Boer try to intercept. POPPERFOTO

Ο Βραζιλιάνος, το "φαινόμενο". Ο Ρονάλντο στα καλά του μπορούσε να ντριμπλάρει τον οποινδήποτε, δίχως να προλάβει αντίπαλος να δει καν τη μπάλα. Στην σπουδαία καριέρα του έκανε πολλά σόλο, περνώντας δύο-τρεις-πέντε παίκτες.

Είχε τρομερή κοφτή ντρίπλα, ενώ αλησμόνητη έχει μείνει η γνωστή του κίνηση απέναντι από τους αντίπαλους τερματοφύλακες τους οποίους συνήθως έκανε να πέφτουν στην αντίθετη γωνία.

Ζινεντίν Ζιντάν

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Τι να πει κανείς για τον "Ζιζού"; Πρόκειται ίσως για τον παίκτη με το καλύτερο κοντρόλ στην ιστορία. Μπορεί να μην διακρινόταν για την ταχύτητά του, αλλά δεν την χρειαζόταν.

Μπορούσε να ξεφύγει από οποιαδήποτε παίκτη τον μάρκαρε, χάρη στην αέρινη κίνησή του. Μέχρι και δική του ντρίμπλα κατάφερε να εισάγει στο ποδόσφαιρο. Την περίφημη "ρουλέτα", με την οποία είχε.... ρεζιλέψει πολλάκις τους αντιπάλους του.

Ροναλντίνιο

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και ο Ροναλντίνιο να έχει χάσει την ταχύτητά του, ωστόσο αυτό που δεν θα χάσει ποτέ είναι το ταλέντο του στην ντρίμπλα. Ακόμη και τώρα μοιάζει σχεδόν αδύνατο να του πάρεις την μπάλα από τα πόδια.

Το εκπληκτικό του κοντρόλ και η κίνησή του ήταν τα δυνατά του σημεία. Αναμφίβολα μας χάρισε μοναδικές στιγμές, τόσο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και με αυτή της Εθνικής Βραζιλίας.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε την καριέρα του είχε "ζαλίσει" εκατοντάδες αντιπάλους με τις ντρίμπλες του. Η καριέρα του στο Μάντσεστερ ήταν γεμάτη με φαντεζί ενέργειες. Από τη στιγμή όμως που πάτησε Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ επέλεξε να αφοσιωθεί στο τελείωμα των φάσεων και το πως θα σκοράρει σε κάθε ματς, με οποιοδήποτε τρόπο.

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η ταχύτητά του. Αν πετάξει μπροστά τη μπάλα δεν μπορεί να τον "πιάσει" κανένας αντίπαλος. Μπορεί να έχει... "κόψει" τα πολλά "τσαλιμάκια", αν βρει όμως ανοιχτό γήπεδο είναι κίνδυνος-θάνατος.

Λιονέλ Μέσι

Οι 10 καλύτεροι ντριμπλέρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των ημερών μας εκτός από χαρισματικός σκόρερ, είναι και ασυναγώνιστος στην ντρίμπλα. Η σωματοδομή του τον βοηθάει να ελίσσεται γρήγορα ακόμη και σε κλειστούς χώρους, δυσκολεύοντας αφάνταστα το έργο των αντίπαλων αμυντικών που μένουν να τον κοιτούν.

Στο ένας εναντίον ενός μοιάζει σχεδόν ανίκητος, ενώ έχει κάνει πολλούς αντιπάλους τους να ακούν το όνομά του και να... τρέχουν. Γίνεται να ξεχάσει κανείς την "ήττα" που έπαθε ο Μπόατενγκ στο ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μπάγερν για το Champions League τον περασμένο Μάιο; Κι αυτή είναι μία μόνο περίπτωση από τις χιλιάδες, στις οποίες ο Μέσι έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τα αντίπαλα μπακ.

Ψηφίστε στο POLL του Contra.gr:

Τα λέμε και στο twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ροναλντίνιο: Το φυλαχτό που προστατεύει το ποδόσφαιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK