Γιορτάζει τα γενέθλιά του με μπάσιμο στην πολιτική ο Ροναλντίνιο!

Μετά από μία λαμπρή καριέρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ο Ροναλντίνιο φιλοδοξεί να διαπρέψει και με κοστούμι και γραβάτα, καθώς τέθηκε στην υπηρεσία πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών!

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου απόλαυσε και θαύμασε για αρκετά χρόνια τον Ροναλντίνιο όμως η ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά αποτελεί παρελθόν για αυτόν πλέον (ανακοίνωσε πρόσφατα την επίσημη αποχώρησή του από τα γήπεδα) και έτσι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα που είναι σε μία εντελώς διαφορετική σκηνή...

Αυτή θα είναι η πολιτική καθώς ο 38χρονος πλέον Βραζιλιάνος (γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1980) αποφάσισε να εγγραφεί στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στην πατρίδα του (Prb) που θα διεκδικήσει την ηγεσία στις εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο του 2018.

"Έχει μεγάλη εμπειρία στον αθλητισμό και θέλει να υπερασπίζεται τη σημαία της Βραζιλίας στο Κοινοβούλιο. Είναι ένα άτομο που έχει δώσει πολλά στον αθλητισμό ως παίκτης. Ελπίζω να πετύχει και ως πολιτικός", δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Σέλσο Ρουσομάνο, με τον Ροναλντίνιο να διεκδικεί ουσιαστικά θέση Γερουσιαστή μέσω των εκλογών.

"Είμαι ευτυχισμένος που αποτελώ μέρος ενός σχεδίου που αποσκοπεί στην βελτίωση της χώρα μας και που σκοπεύει να φέρνει εκσυγχρονισμό, ευθυμία και χαρά σε όλο τον βραζιλιάνικο λαό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ροναλντίνιο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Σημειώνεται πως η ιδεολογική κατεύθυνση του Partido Republicano de Brasil είναι θρησκευτική (έχει δεσμούς με την ευαγγελική-χριστιανική αίρεση της "Παγκόσμιας εκκλησίας" που έχει 8 εκατομμύρια οπαδούς) ενώ με το συγκεκριμένο κόμμα είχε βάλει υποψηφιότητα στο παρελθόν και ο μεγαλύτερος αδερφός του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο ντε Ασίς.

Λέτε να βαδίσει ο Βραζιλιάνος "μάγος" στα βήματα του συμπατριώτη του Ρομάριο αλλά και των Γουεά και Καλάτζε που έχουν ακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία πολιτική καριέρα μετά από την ποδοσφαιρική; Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε...