Έλληνας κίπερ μέσα στους 50 κορυφαίους "πεναλτάκηδες"!

Ο Ντιέγκο Άλβες ενέπνευσε το "Sky Sports" να παρουσιάσει τους 50 καλύτερους γκολκίπερ σε αποκρούσεις πέναλτι στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Μεταξύ αυτών ο Ρομπέρτο αλλά και ένας Έλληνας!

Έλληνας κίπερ μέσα στους 50 κορυφαίους "πεναλτάκηδες"!

Αυτό που γίνεται με τον Ντιέγκο Άλβες δεν έχει... προηγούμενο, με τον γκολκίπερ της Βαλένθια να μοιάζει ανίκητος από την άσπρη βούλα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (έπιασε δύο πέναλτι) και να είναι με διαφορά πλέον ο πρώτος σε αποκρούσεις στην Primera Division (19) αφήνοντας στη 2η θέση και στην 3η θέση τους Θουμπιθαρέτα και Μπούγιο αντίστοιχα.

Με αφορμή λοιπόν τα τελευταία κατορθώματά του, το αγγλικό "Sky Sports" παρουσίασε τους 50 πιο αποτελεσματικούς τερματοφύλακες όσον αφορά σε αποκρούσεις πέναλτι στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα, με τον Ντιέγκο Άλβες να είναι φυσικά στην κορυφή έχοντας το εξωπραγματικό ποσοστό της τάξης του 48,84% με 21 αποκρούσεις σε 43 εκτελέσεις.

Έλληνας κίπερ μέσα στους 50 κορυφαίους "πεναλτάκηδες"!

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γκομίς (Μπολόνια), Τραπ (Παρί Σεν Ζερμέν), Σούμπασιτς (Μονακό) και Ντοναρούμα (Μίλαν), στην 14η θέση βρίσκεται ο επί μία τριετία γκολκίπερ του Ολυμπιακού και νυν της Εσπανιόλ, Ρομπέρτο, ενώ στην καθόλα τιμητική 18η θέση συναντάμε ένα δικό μας παιδί: τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Μίντλεσμπρο που έχει ποσοστό επιτυχίας 33,3% στα πέναλτι με 13 αποκρούσεις σε 39 χτυπήματα (ουσιαστικά έχει μία απόκρουση ανά τρεις εκτελέσεις!).

Έλληνας κίπερ μέσα στους 50 κορυφαίους "πεναλτάκηδες"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μύθος: Έπιασε δυο πέναλτι στο ίδιο ματς ο Άλβες

News 24/7

24MEDIA NETWORK