Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο

Παίκτες που αν δεν τους ήξερες δεν θα πίστευες ποτέ ότι θα μπορούσαν να σε σκοτώσουν ποδοσφαιρικά.

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Δολοφόνοι με αγγελικά πρόσωπα

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με τέτοια χαρακτηριστικά προσώπου που όταν τους κοιτάς δεν μπορείς να φανταστείς με τίποτα ότι θα σε σκοτώσουν. Τους δείχνεις εμπιστοσύνη, τους αφήνεσαι και μόλις γυρίσεις το κεφάλι σου από την άλλη μεριά, σου καρφώνουν το μαχαίρι πισώπλατα.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποιοι τύποι με αγγελικό πρόσωπο που δεν πιστεύεις ότι έχουν την ικανότητα να σε "σκοτώσουν" ποδοσφαιρικά, αλλά δεν θέλουν πολύ. Χρειάζονται μια τόση δα ευκαιρία για να καρφώσουν την μπάλα στο τέρμα σου.

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Αντουάν Γκριεζμάν

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι ένας τέτοιος "δολοφόνος". Ένας παίκτης που αν δεν ήταν ευρέως γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να φανταστούμε ότι θα είχε τέτοια εκτελεστική δεινότητα.

Οι δύο τελευταίες σεζόν του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ιδιαίτερα η παρουσία του στα γήπεδα της πατρίδας του στο φετινό Euro, μας έκανε να θυμηθούμε τον όρο " δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο" και να αναζητήσουμε αντίστοιχους ποδοσφαιρικούς "δολοφόνους" του παρελθόντος.

ΟΛΕ ΓΚΟΥΝΑΡ ΣΟΛΣΚΙΕΡ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Ο Νορβηγός είναι ο πρώτος άνθρωπος που μας έρχεται στο μυαλό μόλις ακούμε τη φράση "δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο". Πέρα από τα "αγγελικά" του χαρακτηριστικά, έχει υπάρξει και δεινός "δολοφόνος" στην Αγγλία σκοράροντας άπειρα γκολ μετά το 85', αλλά και στην Ευρώπη με το αξέχαστο γκολ του στο 93' στον τελικό τους Champion League του '99, όπου η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν.

ΜΑΡΙΟ ΓΚΕΤΣΕ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Μάριο Γκέτσε

Όπως και ο Νορβηγός έτσι και ο Γερμανός έχει μείνει στην ιστορία για ένα πολύ σπουδαίο γκολ. Για το γκολ του στην παράταση του τελικού του Μουντιάλ του 2014, που έδωσε το τρόπαιο στην Γερμανία. Ποιος του το χε, πως με τέτοιο πρόσωπο θα σκότωνε έτσι ψυχρά τους Αργεντίνους;

ΧΑΒΙΕΡ ΕΡΝΑΝΤΕΣ

Football - Real Madrid v Atletico Madrid - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg - Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 22/4/15
 Javier Hernandez celebrates after scoring the first goal for Real Madrid
 Reuters / Juan Medina
 Livepic
Χαβιέρ Ερνάντες REUTERS

Πρόκειται για έναν "κατά συρροή δολοφόνο", ο οποίος τόσο με τη φανέλα της Λεβερκούζεν όσο και του Μεξικού δεν σταματά να "ματώνει" τα αντίπαλα δίχτυα.

ΘΙΟ ΓΟΥΟΛΚΟΤ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Θίο Γουόλκοτ

Άλλος ένας παίκτης που μοιάζει πιο πολύ με το καλό παιδί της παρέας, παρά με κάποιον που θα βασανίσει τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας.

ΜΑΪΚΛ ΟΟΥΕΝ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Μάικλ Όουεν

Όσες άμυνες και όσοι τερματοφύλακες πίστεψαν στις καλές προσθέσεις του πρώην άσου της Λίβερπουλ, το πλήρωσαν πολύ ακριβά.

ΚΑΚΑ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Κακά

Ο Βραζιλιάνος με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι συμπατριώτες του, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ


Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Λιονέλ Μέσι

Μπορεί ο Μέσι πλέον να έχει αφήσει μούσι και να έχει τατουάζ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά είχε μια από τις πιο αθώες φάτσες που κυκλοφορούσαν στο ποδόσφαιρο.

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Χαμές Ροντρίγκες

Ο Κολομβιανός μαζί με τον Γκέτσε και τον Γκριεζμάν συναγωνίζονται σκληρά για το ποιος θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της παρούσας λίστας.

ΟΣΚΑΡ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Όσκαρ

Ο γνήσιος αντικαταστάτης του Κακά στην εθνική Βραζιλίας. Τουλάχιστον όσον αφορά το αγγελικό πρόσωπο.

BONUS, ΣΤΕΦΕΝ ΚΑΡΙ

OAKLAND, CA - DECEMBER 17: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors warms up before a preseason game against the Sacramento Kings on December 17, 2011 at Oracle Arena in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2011 NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images) *** Local Caption *** Stephen Curry
Στέφεν Κάρι NBAE/GETTY IMAGES

Στην ανάλογη κατηγορία παικτών στο μπάσκετ, ο Κάρι βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας.

Οι Έλληνες "άγγελοι-δολοφόνοι"

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

ΑΕΚ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-3-115  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1994-95 ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 4-1
Χρήστος Κωστής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν έβλεπες τον Κωστή εκτός γηπέδου, πίστευες πως δεν μπορούσε να σκοτώσει ούτε μερμήγκι. Εντός γηπέδου, δεν είχε κανένα πρόβλημα να "σκοτώσει" ολόκληρες ομάδες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ

Οι 11+1 δολοφόνοι με το "αγγελικό" πρόσωπο
Δημήτρης Σαραβάκος

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα που ο Σαραβάκος έχει φτάσει τα 54(!), συνεχίζουμε να τον αποκαλούμε "ο μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 15 ποδοσφαιριστές που δεν μοιάζουν με ποδοσφαιριστές

News 24/7

24MEDIA NETWORK