Η συγκινητική βράβευση του Γουέντελ

O Γούεντελ Λίρα κέρδισε το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, με τον Βραζιλιάνο να συγκρατεί με δυσκολία τα δάκρυά του. Δείτε το VIDEO.

Η συγκινητική βράβευση του Γουέντελ

Ο Γουέντελ Λίρα κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου γκολ, το βραβείο Πούσκας, για το 2015, νικώντας τον Μέσι και τον Αλεσάντρο Φλορέντζι στην ψηφοφορία 1.600.000 ανθρώπων στην ιστοσελίδας της FIFA.

Ο 27χρονος επιθετικός είχε σκοράρει με ανάποδο γυριστό στην αναμέτρηση της Γκοϊανέσια κόντρα στην Ατλέτικο Γκοϊανένσε και κέρδισε το 46,7% των ψήφων, έναντι του 33,3% των προτιμήσεων στον Αργεντινό για το σόλο γκολ του κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και του 7,1% στον Φλορέντζι για το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα από το κέντρο.

Τη στιγμή που ο Χιντετόσι Νακάτα ανακοίνωσε το όνομά του ως μεγάλου νικητή, ο Γουέντελ με δυσκολία συγκράτησε τα δάκρυά του, ενώ η σύζυγός του, που ήταν δίπλα του, ξέσπασε σε λυγμούς. Την ώρα που ανέβηκε στην σκηνή, ο Βραζιλιάνος άσος ήταν φανερός πως ένιωθε "χαμένος". Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους φίλους του, ενώ έκανε ειδική μνεία στην ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ.

"Η δική του ιστορία είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δική μου. Άξιζε το βραβείο. Ο Θεός του το έδωσε για κάποιο λόγο. Είναι η ιστορία του Καράτε Κιντ. Είναι φανταστικός", είπε για τον συμπατριώτη του ο Νεϊμάρ.

Παράλληλα, στη γενέτειρά του, η οικογένεια και οι φίλοι του πανηγύρισαν με την ψυχή τους το "κατόρθωμά" του.

Δείτε το γκολ:

Δείτε την αντίδραση του Γουέντελ:

Δείτε τους πανηγυρισμούς της οικογένειάς του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ: Ολόκληρη η ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα

Οι εκπλήξεις και οι... άκυρες ψήφοι

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα δεν ψήφισε στη Χρυσή Μπάλα

Τα σενάρια για το φιάσκο με την ψηφοφορία της Ελλάδας στη Χρυσή Μπάλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK