Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προτιμήθηκε από τους Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ, κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη στο σύνολο, πλησιάζοντας έτσι τις τέσσερις κατακτήσεις του Αργεντινού. "Θέλω να φτάσω τον Μέσι", δήλωσε ο Πορτογάλος. Κορυφαίος προπονητής ο Γιόακιμ Λεβ, καλύτερο γκολ εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© AFP/GETTY IMAGES

Με ποσοστό 37.66% ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ενώ ο Λιονέλ Μέσι συγκέντρωσε ποσοστό 15.76% και ο Μάνουελ Νόιερ ποσοστό 15.72%.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© AFP/GETTY IMAGES

Ο CR7 παρέλαβε το βραβείο από τον Τιερί Ανρί

Αnd the winner is... 'Mr Cristiano Ronaldo'

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ξεσπά

Ο γιος του Ρονάλντο ανεβαίνει στο βήμα

"Μπορώ να δω τη μητέρα μου, την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου, τον πρόεδρο της ομάδας", είπε αρχικά, εμφανώς συγκινημένος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο,

Στη συνέχεια προσέθεσε: "Ήταν μία αξέχαστη χρονιά. Το να κερδίζεις τέτοιου είδους βραβεία είναι κάτι μοναδικό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θέλω να συνεχίσω να δουλεύω όπως έκανα μέχρι τώρα, προσπαθώντας να κατακτήσω περισσότερους τίτλους - σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Για τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, που με κοιτάζει από εκεί πέρα με το γιο μου".

Ο CR7 ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Θέλω να βελτιώνομαι όσο περνά ο καιρός. Θέλω να πω σε όλους τους Πορτογάλους ότι ποτέ δεν πίστευα πως θα κερδίσω τρεις φορές αυτό το βραβείο. Θέλω να γίνω ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορίας και αυτό απαιτεί πολλές θυσίες, επομένως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους γι' αυτή τη βραδιά. Είναι μια αξέχαστη στιγμή. Δεν πρόκειται να σταματήσω. Θέλω να φτάσω τον Μέσι".

Αμέσως μετά, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έσφιξε τις γροθιές του κι έκανε μία κραυγή που στα πορτογαλικά σημαίνει "μπουμ", ενώ αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης έσπευσε να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του και μέσω twitter.

Η στιγμή της κραυγής

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης που κατακτά δύο συνεχόμενες χρονιές τη Χρυσή Μπάλα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως Μέσι και Κριστιάνο δεν ψήφισαν ο ένας τον άλλον σε καμία απ'τις τρεις ψήφους που είχαν: Ο CR7 ψήφισε Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος, δηλαδή τρεις συμπαίκτες του στους "μερένγκες", ενώ ο Λιονέλ Μέσι προτίμησε τους συμπαίκτες Αντρές Ινιέστα, Χαβιέρ Μαστσεράνο και τον αντίπαλο -αλλά συμπαίκτη στην εθνική Αργεντινής- Άνχελ ντι Μαρία.

Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Γερμανίδα Ναντίν Κέσλερ της Βόλφσμπουργκ, η οποία προτιμήθηκε από την Βραζιλιάνα Μάρτα και την Αμερικανίδα Άμπι Γουάμπας.

Κορυφαίο γκολ της χρονιάς αναδείχθηκε εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες που σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ουρουγουάη για τη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τη βράβευση έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ, σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)

"Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο για μένα και την Κολομβία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν", είπε ο Χάμες Ροντρίγκες που ξεπέρασε σε ψήφους τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Στέφανι Ρος.

Θυμηθείτε το γκολ του Χάμες Ροντρίγκες:

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© AFP/GETTY IMAGES
Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© FIFA VIA GETTY IMAGES
Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών μαζί στο βήμα

Κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιόακιμ Λεμ, ο οποίος οδήγησε την Γερμανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προτιμήθηκε από τους Ντιέγκο Σιμεόνε, Κάρλο Αντσελότι.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© FIFA VIA GETTY IMAGES

Κορυφαίος τεχνικός γυναικείας ομάδας αναδείχθηκε ο Ραλφ Κέλερμαν, ο οποίος οδήγησε την Βόλφσμπουργκ στο τρεμπλ και προτιμήθηκε από τους Μάρεν Μάινερτ, Νόριο Σασάκι.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ρονάλντο (PHOTOS+VIDEOS)
© AFP/GETTY IMAGES

Η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς: Μάνουελ Νόιερ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Σέρχιο Ράμος, Φίλιπ Λαμ, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Άνχελ ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Άριεν Ρόμπεν.

Αίσθηση αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν προτιμήθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έσπασε το δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στην Primera Division κι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Champions League.

H FIFPro έλαβε 23.383 ψήφους από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές 58 διαφορετικών χωρών.

Μικρά - μικρά:

- Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο συμπεριλήφθηκαν για όγδοη σερί χρονιά (ρεκόρ)

- Ο Αντρές Ινιέστα μετρά έξι εμφανίσεις στην ενδεκάδα, όσες δηλαδή έχει και ο Τσάβι

- Ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε τους Ίκερ Κασίγιας και Τζον Τέρι με πέντε εμφανίσεις

- Μάνουελ Νόιερ, Φίλιπ Λαμ και Τιάγκο Σίλβα επιλέχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

- Τέσσερις παίκτες πραγματοποίησαν το... ντεμπούτο τους στην ενδεκάδα της χρονιάς (Νταβίντ Λουίζ, Τόνι Κρόος, Άνχελ ντι Μαρία, Άριεν Ρόμπεν)

- Ο Νταβίντ Λουίζ έγινε ο 10ος Βραζιλιάνος που επιλέγεται μετά από τους Ντάνι Άλβες, Καφού, Ντίντα, Κακά, Λούσιο, Μάικον, Μαρσέλο, Ροναλντίνιο και Τιάγκο Σίλβα.

- Η Βραζιλία κατέχει το ρεκόρ συμμετεχόντων με 10, ενώ η Ισπανία έπεται με εννέα

- Ντάνι Άλβες, Τσάβι, Φρανκ Ριμπερί και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είχαν επιλεγεί πέρυσι, αλλά εφέτος "έφαγαν" πόρτα

Η "χρυσή βίβλος"

Οι τροπαιούχοι:

Ανά παίκτη:

4 φορές Λιονέλ Μέσι

3 φορές Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί, Μάρκο φαν Μπάστεν, Κριστιάνο Ρονάλντο

2 φορές Αλφρέδο ντι Στέφανο, Φραντς Μπέκενμπαουερ, Κέβιν Κίγκαν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Ρονάλντο

1 φορά Στάνλεϊ Μάθιους, Ραϊμόν Κοπά, Λουίς Σουάρεθ, Ομάρ Σίβορι, Λεβ Γιασίν, Ντένις Λο, Εουσέμπιο, Μπόμπι Τσάρλτον, ΦΛοριάν Άλμπερτ, Τζορτζ Μπεστ, Τζιάνι Ριβέρα, Γκερντ Μίλερ, Όλεγκ Μπλαχίν, Άλαν Σίμονσεν, Πάολο Ρόσι, Ιγκόρ Μπελάνοφ, Ρουντ Γκούλιτ, Λόταρ Ματέους, Ζαν Πιερ Παπέν, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Χρίστο Στόιτσκοφ, Ζορζ Γουεά, Ματίας Ζάμερ, Ζινεντίν Ζιντάν, Ριβάλντο, Λουίς Φίγκο, Μάικλ Όουεν, Πάβελ Νέντβεντ, Αντρέι Σεφτσένκο, Ροναλντίνιο, Φάμπιο Καναβάρο, Κακά

Ανά χώρα:

7 κατακτήσεις Γερμανία (5 παίκτες), Ολλανδία (3 παίκτες)

6 κατακτήσεις Γαλλία (4 παίκτες)

5 κατακτήσεις Ιταλία (5 παίκτες), Βραζιλία (4 παίκτες), Αγγλία (4 παίκτες), Αργεντινή (2 παίκτες), Πορτογαλία (3 παίκτες)

4 κατακτήσεις ΕΣΣΔ (3 παίκτες), Ισπανία (2 παίκτες)

2 κατακτήσεις Τσεχία (2 παίκτες)

1 κατάκτηση Βουλγαρία (1 παίκτης), Δανία (1 παίκτης), Ουγγαρία (1 παίκτης), Λιβερία (1 παίκτης), Βόρεια Ιρλανδία (1 παίκτης), Σκοτία (1 παίκτης), Ουκρανία

Ανά σύλλογο:

9 κατακτήσεις Μπαρτσελόνα (6 παίκτες)

8 κατακτήσεις Μίλαν (6 παίκτες), Γιουβέντους (6 παίκτες), Ρεάλ Μαδρίτης (6 παίκτες)

5 κατακτήσεις Μπάγερν Μονάχου (3 παίκτες)

4 κατακτήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4 παίκτες)

2 κατακτήσεις Ντιναμό Κιέβου (2 παίκτες), Ίντερ (2 παίκτες), Αμβούργο (1 παίκτης)

1 κατάκτηση Μπλάκπουλ (1 παίκτης), Ντούκλα Πράγας (1 παίκτης), Ντιναμό Μόσχας (1 παίκτης), Μπενφίκα (1 παίκτης), Φερεντσβάρος (1 παίκτης), Άγιαξ (1 παίκτης), Γκλάντμπαχ (1 παίκτης), Μαρσέιγ (1 παίκτης), Ντόρτμουντ (1 παίκτης), Λίβερπουλ

Διαβάστε ακόμη:

Δεν ψήφισε Ρονάλντο, Μέσι ή Νόιερ ο Τοροσίδης

Τρολάρισμα στον Νταβίντ Λουίζ για την παρουσία του στην κορυφαία 11άδα

Ούτε στην τριάδα του Χόντσον οι Μέσι-Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK