Ποιος θα νικήσει Μέσι-Ρονάλντο;

Για επτά χρόνια ο Μέσι με τον Κριστιάνο κρατάνε στα χέρια τους τη Χρυσή Μπάλα και έχουν μονοπωλήσει το θεσμό. Ποια είναι τα αουτσάιντερ που μπορούν να νικήσουν το δίδυμο των σούπερ σταρ τη φετινή σεζόν, μέσω της κατάκτησης του Champions League;

Ποιος θα νικήσει Μέσι-Ρονάλντο;

Η κυριαρχία του διδύμου Μέσι-Ρονάλντο είναι τέτοια που η πιο ωραία ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε κάποιον είναι ποιος ήταν ο τελευταίος παίκτης εκτός των δύο που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα. Ναι, το σκέφτεστε και η αλήθεια είναι πως η απάντηση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να επιστρέψετε στο 2007, όταν η Μίλαν κατακτούσε το Champions League στον τελικό της Αθήνας.

Ο Κακά θεωρούνταν ένας εκ των κορυφαίων του πλανήτη, είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα και έκτοτε Μέσι-Ρονάλντο έγιναν κάτι σαν το Λέικερς-Σέλτικς της δεκαετίας του 1980. Ή ο ένας κερδίζει ή ο άλλος.

Μέσω του Champions League

Ακόμα πιο ενδιαφέρον απ'το ερώτημα του “ποιος ήταν ο τελευταίος εκτός των δύο που πήρε τη Χρυσή Μπάλα” είναι το “ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος που θα σπάσει το δίπολο”. Κάποια στιγμή κάποιος θα την κρατήσει στα χέρια του και δεν θα φοράει ένα απ'τα περίφημα πια σακάκια του Μέσι, ούτε θα έχει τα καλοσχηματισμένα φρύδια του Κριστιάνο. Ποιος μπορεί να είναι αυτός;

Πριν βρούμε τα πρόσωπα, πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Η χρονιά που διανύουμε δεν έχει μεγάλη διοργάνωση το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως το πεδίο που θα κριθεί εν πολλοίς ο κορυφαίος θα είναι το Champions League. Για να νικήσει κάποιος τους Μέσι-Ρονάλντο θα πρέπει η ομάδα του να το κατακτήσει και μέσω αυτής να τους εκτοπίσει στην κορυφή.

Εντέν Αζάρ

Ο Βέλγος ωριμάζει και γίνεται ολοένα και καλύτερος. Εξαιρετικοί ο Κόστα με τον Φάμπρεγας, αλλά η “μαγεία” στο παιχνίδι της Τσέλσι εξαρτάται απ'τα κέφια του Βέλγου. Και φέτος έχει πολλά, με τους Μπλε να είναι πρώτοι στην Αγγλία και να έχουν την καλύτερη επίθεση στη φάση των ομίλων του Champions League.

Εννοείται πως ο εγχώριος τίτλος δεν θα είναι αρκετός, το Champions League είναι αυτό που χρειάζεται. Αν η Τσέλσι το καταφέρει, ο Βέλγος έχει τύχη να σπάσει το δίπολο Μέσι-Ρονάλντο. Ο Κόστα ο,τι κι αν κάνει, δεν έχει το σταριλίκι για κάτι τέτοιο, ενώ αν ο Φάμπρεγας κρατήσει τη Χρυσή Μπάλα χωρίς να το έχουν κάνει ο Τσάβι με τον Ινιέστα, θα πέσει κεραυνός και θα κάψει τον Μπλάτερ.

Άριεν Ρόμπεν

Ο Ολλανδός δεν είναι Αζάρ. Είναι 30 και όχι 24, βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο εδώ και μια δεκαετία και έχει ήδη “φλερτάρει” με τη Χρυσή Μπάλα, άσχετα αν δεν έχει καταφέρει να μπει ποτέ στην τριάδα, όπως έχει κάνει ο Ριμπερί. Στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν κάνει περίπατο και αν το συνδυάσει με Champions League, είναι πολύ πιθανό ο Ολλανδός να δικαιωθεί και για τα προηγούμενα χρόνια, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με τέτοιου είδους βραβεύσεις.

Το έχει άλλωστε επαναλάβει. Για χρόνια ήταν ο λούζερ, μέχρι που το "γύρισε" το 2013. Ο κόσμος πλέον τον βλέπει με άλλο μάτι, η εκτίμηση γι'αυτόν είναι πολύ μεγάλη, αλλά στο Μουντιάλ έχασε μία ακόμη ευκαιρία. Μπορεί να επανέλθει μέσω της Μπάγερν.

Τόμας Μίλερ

Το πρόβλημα για τον Ρόμπεν είναι παρόμοιο μ'αυτό που αντιμετώπισαν το 2010 οι παίκτες της Ισπανίας και φέτος αυτοί της Γερμανίας: οι ψήφοι μοιράζονται. Στην Τσέλσι ο Αζάρ δεν κοντράρεται εύκολα, αλλά στην Μπάγερν υπάρχουν κι άλλοι. Και μπορεί Λεβαντόφσκι, Αλόνσο, Αλάμπα να μην έχουν το απαιτούμενο star quality, αλλά ο Μίλερ είναι σοβαρός υποψήφιος. Αυτός μάλιστα θα έχει και φόρα απ'την περσινή χρονιά, αφού πρωταγωνίστησε στο Μουντιάλ.

Το συνηθίζει να σκοράρει στους μεγάλους αγώνες, μπορεί να ξεχωρίσει σε μια τέτοια ενδεχόμενη πορεία της Μπάγερν και να γίνει ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ενώ οι υπόλοιποι θα διαφωνούμε για τη θέση που παίζει και τι παίκτης είναι.

Μακρινά αουτσάιντερ

Αζάρ, Ρόμπεν και Μίλερ είναι αουτσάιντερ και ακόμα πιο μακριά είναι τα ονόματα των Ζλάταν, Αγουέρο και του Πογκμπά, που προέκυψαν στις κουβέντες που είχαμε εδώ στο Contra.gr. Όχι λόγω της αξίας τους, αλλά γιατί δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς Παρί, Σίτι και Γιουβέντους να κατακτούν το Champions League, όταν δεν έχουν φτάσει καν σε ημιτελικό τα τελευταία χρόνια. Οι εγχώριοι τίτλοι δεν αρκούν, ο,τι κι αν κάνουν στο πρωτάθλημα Ζλάταν, Αγουέρο και Πογκμπά.

Ακόμα πιο μακρινά αουτσάιντερ είναι και οι συμπαίκτες του Μέσι και του Ρονάλντο. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως η Ρεάλ θα πάρει δεύτερο σερί Champions League ή η Μπάρτσα θα επιστρέψει στην κορυφή και θα κρατήσει άλλος τη Χρυσή Μπάλα εκτός απ'τους δύο σούπερ σταρ.

Εκτός κι αν Ρεάλ ή Μπάρτσα έφταναν μέχρι τέλους με τραυματίες Μέσι ή Ρονάλντο και τα φώτα έπεφταν στους υπόλοιπους. Μόνο έτσι θα είχαν τύχη Χάμες και Μπέιλ ή ο Νέιμαρ. Τον Σουάρες δεν τον βάζουμε, γιατί ο Λούις δεν γίνεται όχι να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, αλλά να μπει και στην πρώτη τριάδα. Γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσει και να δαγκώσει τον Μπλάτερ επί σκηνής.

Στον Μπλάτερ δεν θα άρεσε, αλλά ίσως θα ήταν η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα υποστήριζε τον Ουρουγουανό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK