Ρονάλντο και Μέσι αποκαθηλώθηκαν (και) από τον Guardian λόγω Μόντριτς

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι βλέπουν την πλάτη του Λούκα Μόντριτς σε ακόμα μία κορυφαία ψηφοφορία για το 2018, του Guardian, όπου υποψήφιοι ήταν και παίκτες της Super League.

Ρονάλντο και Μέσι αποκαθηλώθηκαν (και) από τον Guardian λόγω Μόντριτς
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μετά από 10 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας σε κάθε ψηφοφορία, όπως η Χρυσή Μπάλα, έπεσε και το τελευταίο 'κάστρο' των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτό της λίστας του Guardian.

Ο κορυφαία βρετανική εφημερίδα έχει καθιερώσει δική της ψηφοφορία κάθε τέλος του έτους, αναζητώντας τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μέσω ψηφοφορίας μεταξύ ειδικών.

Δημοσιογράφοι του εντύπου και της ιστοσελίδας, δημοσιογράφοι άλλων ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας, εκπρόσωποι Τύπου από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα μέσω της 24MEDIA, αλλά και ποδοσφαιριστές και προπονητές (πρώην και νυν), καταθέτουν την άποψή τους σχετικά με τους κορυφαίους της χρονιάς.

Νικητής στην έκδοση του 2018 αναδείχθηκε ο Λούκα Μόντριτς. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ένας εκ των Ρονάλντο και Μέσι δεν βρέθηκε στους πρώτους δύο της λίστας, αφού 2ος κατετάγη ο Πορτογάλος και ως εκ τούτου ο Αργεντινός, νικητής το 2017, έμεινε στην 3η θέση.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρέθηκε στην 4η θέση, πάνω από τον Μοχάμεντ Σαλάχ που τερμάτισε 5ος. Στην 6η θέση βρέθηκε ο 3ος στην ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας, Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ ακολουθεί... καρέ της Premier League με Εντέν Αζάρ, Κέβιν ντε Μπράινε, Χάρι Κέιν και Ενγκολό Καντέ για να συμπληρωθεί το top-10.

Για τη φετινή έκδοση της λίστας συνεργάστηκαν 225 ειδικοί από 69 χώρες. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ψήφισαν ήταν και ένας Έλληνας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 ήταν ένα από τα πολλά και σπουδαία ονόματα όπως ο Μάριο Κέμπες, ο Χαβιέρ Σανέτι, ο Ζίκο, ο Μάρσιο Αμορόζο, ο Πάτρικ Άντερσον, ο Ζούλιο Σέζαρ, ο Νούνο Γκόμες, ο Σενόλ Γιουνές, ο Νιχάτ Καχβετσί, ο Μαρκ Σβάρτσερ κ.ά.

Η διαδικασία περιελάμβανε μία αρχική λίστα με περισσότερα από 500 ονόματα ποδοσφαιριστών. Από την Ελλάδα προτάθηκαν οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Μάρκο Λιβάγια και Αμρ Ουάρντα. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο μοναδικός Έλληνας της λίστας, αφού δεν 'χώρεσαν' στις προτάσεις από κάθε πρωτάθλημα παίκτες όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή ο Κώστας Μήτρογλου.

Στη συνέχεια, οι κριτές επέλεγαν τα 40 κορυφαία ονόματα για τα πεπραγμένα τους μόνο μέσα στο 2018 και τα τοποθετούσαν σε σειρά κατάταξης, με τον πρώτο να κερδίζει 40 πόντους, τον δεύτερο 39 κ.ο.κ. Με κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις για να υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη, προκύπτει η λίστα με τους 100 παίκτες που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους, εν προκειμένω την πρώτη λίστα δίχως Μέσι ή Ρονάλντο στην κορυφή.

Η λίστα του Guardian

Ρονάλντο και Μέσι αποκαθηλώθηκαν (και) από τον Guardian λόγω Μόντριτς

Η λίστα της Χρυσής Μπάλας

Ρονάλντο και Μέσι αποκαθηλώθηκαν (και) από τον Guardian λόγω Μόντριτς

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK