Χρυσή Μπάλα: Τι ψήφισαν Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ

Οι ημέρες για την ανακοίνωση του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2015 μετρούν πλέον αντίστροφα. Ρονάλντο ή Μέσι; H ισπανική "El Mundo Deportivo" αποφάσισε να κάνει τη δική της ψηφοφορία, βάζοντας 100 ανθρώπους του ποδοσφαίρου να επιλέξουν. Ανάμεσα σε αυτούς και οι "δικοί" μας, Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ.

Χρυσή Μπάλα: Τι ψήφισαν Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ

Στις 11 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου για τη φετινή σεζόν, ο οποίος θα πάρει σπίτι του τη Χρυσή Μπάλα. Μεγάλα φαβορί φυσικά οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Βέβαια, με τις τελευταίες εμφανίσεις του Πορτογάλου, ο σταρ της Μπαρτσελόνα δείχνει να παίρνει το προβάδισμα, διεκδικώντας έτσι την πέμπτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των τριών φιναλίστ, ωστόσο η ισπανική " El Mundo Deportivo" αποφάσισε να κάνει τη δική της ψηφοφορία, βάζοντας 100 ανθρώπους του ποδοσφαίρου (29 προπονητές, 32 εν ενεργεία παίκτες και 39 παλαίμαχους) να διαλέξουν σε ποιον παίκτη θα την έδιναν. Το αποτέλεσμα;

Ο Μέσι συγκέντρωσε με άριστα το 500: 414 έναντι 212.5 βαθμών του Κριστιάνο Ρονάλντο, 95.5 του Νεϊμάρ, 34.5 του Σουάρες, 21 του Ιμπραίμοβιτς, 20 του Ινιέστα, 16 του Νόιερ, 14.5 του Μίλερ και του Λεβαντόβσκι.

Χρυσή Μπάλα: Τι ψήφισαν Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ

Τι ψήφισαν οι "δικοί" μας

Ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να ψηφίσουν ήταν και αρκετοί γνώριμοί μας. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης, έδωσε την πρώτη του ψήφο στον Λέο Μέσι, τη δεύτερη στον Ρονάλντο και την τρίτη στον Νεϊμάρ, αν και βρισκόταν μεταξύ του Βραζιλιάνου και του Σουάρες.

Χρυσή Μπάλα: Τι ψήφισαν Καραγκούνης, Ζαγοράκης και Πογέτ
INTIME SPORTS

Ο επίσης πρώην αρχηγός της Εθνικής, Θοδωρής Ζαγοράκης, επέλεξε από την πλευρά του πρώτο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεύτερο τον Μέσι και τρίτο τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Όσον αφορά τον τεχνικό της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, που πήρε μέρος στην ψηφοφορία, επέλεξε κατά σειρά τους Μέσι, Σουάρες, ενώ άφησε τρίτο τον Κριστάνο Ρονάλντο.

Μέρος στην ψηφοφορία πήραν κι άλλοι γνωστοί μας. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, επιλέγοντας τους Μέσι, Νεϊμάρ και Ινιέστα. Ενώ ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ και του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πϊντο ψήφισε Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ.

Από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ο Γιάγια Τουρέ ψήρισε Μέσι, Ρονάλντο και τρίτο τον... εαυτό του. Ο Λεβαντόφσκι ψήφισε Νόιερ, Βιδάλ και Μίλερ. Ο Στέρλιγκ τους Μέσι, Νεϊμάρ και Κριστιάνο. Τέλος, ο Τσάβι έδωσε την ψήφο τους στους τρεις πρώην… Μέσι, Νεϊμάρ και Μπουσκέτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK