Μουντιάλ 1998: Ολη η Γαλλία προετοιμαζόταν για τον Ρονάλντο!

Ηταν τόσος ο φόβος της Εθνικής Γαλλίας για τον Ρονάλντο πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 που σχεδόν όλη η προπόνηση αναλώθηκε στην προσπάθεια αναχαίτισης του Βραζιλιάνου σταρ.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον ομοσπονδιακό της Γαλλίας Εμέ Ζακέ να δίνει ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για το πως κινείται ο Βραζιλιάνος. "Προσποιείται και πάει πάντα δεξιά γι' αυτό θα πρέπει να προσέχετε πολύ".

Την απολαυστική ατάκα όμως τη χάρισε ο Μαρσέλ Ντεσαγί. Ο μεγάλος Γάλλος αμυντικός, μιλώντας με τους συμπαίκτες του για το "Φαινόμενο" τόνισε: "Μου είχε κάνει την προσποίηση αυτή σε παιχνίδι με την Ιντερ. Δεν είδα ποτέ την μπάλα!"

Η ειδική προετοιμασία πάντως τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν απαραίτητη. Ο Ρονάλντο εκείνο το βράδυ προερχόταν από σοκ που του είχε προκαλέσει το έντονο στρες και ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος. Η Γαλλία θριάμβευσε με 3-0 και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου.

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.