Γερμανία και Ισπανία τα καλύτερα πρωταθλήματα στα έξοδα του φιλάθλου

Έρευνα κατατάσσει τα πρωταθλήματα με βάση τα χρήματα που ξοδεύουν οι φίλαθλοι για εισιτήρια και μετακίνηση και αναδεικνύει τα κορυφαία.

Γερμανία και Ισπανία τα καλύτερα πρωταθλήματα στα έξοδα του φιλάθλου
© GETTY IMAGES FOR FC BAYERN

Η Bundesliga, η Primera Division και η Primeira Liga αποτελούν τα τρία πρωταθλήματα στα οποία το εισιτήριο είναι value for money για τον φίλαθλο, όπως υποστηρίζει έρευνα μεταξύ των 25 καλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου.

Η ηλεκτρονική μηχανή σύγκρισης τιμών ταξιδιών " GoEuro.co.uk" και η αθλητική ιστοσελίδα " OneFootball" μελέτησαν τα στοιχεία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες 25 χωρών σε όλο τον κόσμο και αφού κατέγραψαν το μέσο κόστος εισιτηρίου, τα έξοδα για τους φιλάθλους που ταξιδεύουν για εκτός έδρας αγώνες και τη δυναμική κάθε λίγκας, κατέληξαν σε αυτές που πραγματικά σέβονται τον φίλαθλο με το προϊόν που προσφέρουν, στην τιμή που το προσφέρουν.

Η πιο ακριβή λίγκα ως γνωστόν είναι η αγγλική Premier League, όπου η μέση τιμή εισιτηρίου ανέρχεται σε 73,42 ευρώ, ενώ τα έξοδα ταξιδιού που κάποιου οπαδού που θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα του εκτός έδρας θα φτάσουν τα 295,51 ευρώ.

Αν και Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται κοντά στη μέση τιμή του εισιτηρίου (69,4 και 68,41 ευρώ αντιστοίχως), τα κόστη για εκτός έδρας παρουσία είναι πολύ λιγότερα από ό,τι στην Αγγλία. Τα πιο μεγάλα έξοδα για εκτός έδρας αγώνες, πάντως, βαραίνουν τους Αμερικανούς φιλάθλους, αφού η τεράστια έκταση των ΗΠΑ και τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια φέρνουν τα μέσα έξοδα σε 297,15 ευρώ ανά αγώνα.

Την ίδια στιγμή, το μέσο εισιτήριο στη Bundesliga κοστίζει 31,43 και είναι το 10ο πιο ακριβό στη λίστα των 25, με τα έξοδα ταξιδιού να ανέρχονται σε 162.34 ευρώ. Στη Γαλλία το εισιτήριο είναι πιο ακριβό (36,69), όπως και τα έξοδα ταξιδιού (175,67), ενώ η Πορτογαλία αποτελεί μία ενδιάμεση περίπτωση: το εισιτήριο ανέρχεται σε 32,27 ευρώ, ενώ τα έξοδα ταξιδιού είναι πολύ πιο φθηνά (134,12).

Στις χώρες της Νότιας Αμερικής, η Αργεντινή διαθέτει το πιο ακριβό εισιτήριο με μέση τιμή τα 27,19 ευρώ και έξοδα για εκτός έδρας παρουσία τα 164,43 ευρώ, ενώ το Brasileirao βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, με εισιτήριο στα 25,32 ευρώ και το ταξίδι να κοστίζει 140,75 ευρώ.

Οι ερευνητές συνδύασαν αυτά τα δεδομένα με την παγκόσμια κατάταξη των λιγκών και κατέληξαν στη συνολική αξία κάθε πρωταθλήματος, μία βαθμολογία που κατατάσσει τα πρωταθλήματα ανάλογα με το πόσο καλό και πόσο ακριβό θέαμα προσφέρουν στο κοινό.

Σε αυτόν τον δείκτη, η Γερμανία προηγείται με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο πρωτάθλημα, που είναι το ισπανικό, ενώ η Πορτογαλία συμπληρώνει το βάθρο.

Η Premier League "πληρώνει" το πανάκριβο εισιτήριό της και βρίσκεται στην 4η θέση, πολύ κοντά με την Αργεντινή στην 5η και τη Γαλλία στην 6η.

Η Serie A βρίσκεται μόλις στην 8η θέση, πίσω από τη βελγική Jupiler, ενώ ακολουθεί το τουρκικό πρωτάθλημα και το βραζιλιάνικο συμπληρώνει το top 10.

Τα έξοδα των φιλάθλων

Γερμανία και Ισπανία τα καλύτερα πρωταθλήματα στα έξοδα του φιλάθλου

Η κατάταξη

Γερμανία και Ισπανία τα καλύτερα πρωταθλήματα στα έξοδα του φιλάθλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK