Η "νέα" πράσινη κάρτα έχει διαφορετική χρήση απ' αυτήν στην Ιταλία

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες. Πριν από δύο χρόνια είχαμε δει και τη πράσινη. Τώρα ερχόμαστε να την αντικρίσουμε ξανά σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτή τη φορά όμως με μία διαφορετική και πρωτότυπη χρήση (VIDEO).

Η "νέα" πράσινη κάρτα έχει διαφορετική χρήση απ' αυτήν στην Ιταλία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της CONIFA, δηλαδή της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου, διεξάγεται αυτή τη περίοδο στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου οι εθνικές ομάδες κρατιδίων από όλον τον κόσμο κυνηγούν τη διάκριση.

Προφανώς και πρόκειται για διοργάνωση χαμηλού επιπέδου. Από την οποία όμως προκύπτουν ξεχωριστές ιστορίες. Όπως αυτή από το δεύτερο ματς του τρίτου ομίλου μεταξύ της Παντάνια που βρίσκεται στην Βόρεια Ιταλία και της Τουβάλου από την Ωκεανία, στη διάρκεια του οποίου ο διαιτητής Ρέιμοντ Μασαμπά έβγαλε από το τσεπάκι του την πράσινη κάρτα.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η κάρτα αυτή επιβραβεύει για τη συμπεριφορά του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά το 2016 στα γήπεδα της Ιταλίας.

Παρόλα αυτά η χρήση της εδώ έχει μία εντελώς διαφορετική έννοια, βάσει του κανονισμού.

Σύμφωνα με την CONIFA, πράσινη κάρτα δίνεται σε ποδοσφαιριστή αντί της κόκκινης, με τη διαφοροποίηση πως επιτρέπεται η αντικατάστασή του, αν δεν έχουν συμπληρωθεί οι τρεις αλλαγές.

Η κάρτα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση εμφανίστηκε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, μία σε παίκτη της Παντάνια και μία σε παίκτη της Τουβάλου. Η πρώτη προχώρησε σε αντικατάσταση, η δεύτερη όμως όχι, συνεχίζοντας με δέκα.

Η πράσινη κάρτα είναι, επί της ουσίας, μια ενδιάμεση τιμωρία, καθώς βγαίνει όταν ο ποδοσφαιριστής δέχεται δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία ή θέατρο. Μ 'αυτόν τον τρόπο δεν του στερείται το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ματς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky Sports ο διοργανωτής του τουρνουά, Πολ Γουάτσον: " Θα θέλαμε να καταργήσουμε τυχόν διαφωνίες. Το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έλλειψη σεβασμού στους ρέφερι. Επιπλέον, δεν θα έπρεπε σε περίπτωση κόκκινης να χάνει την ευκαιρία κάποιος παίκτης να παίξει στο επόμενο ματς της διοργάνωσης, απλά επειδή έχασε τη ψυχραιμία του".

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της CONIFA Ασίας, Γιενς Τζόκελ, ανέφερε: " Είναι μία πολύ καλή ιδέα για το πως να επιβληθούν κυρώσεις σε περιστατικά που δεν "αξίζουν" την κόκκινη κάρτα. Για παράδειγμα, προσωπικά λάθη παικτών - να χρησιμοποιήσουν βρισιές, να μη σεβαστούν θεατές, προπονητές κ.ο.κ. Είναι μία τέλεια ενδιάμεση λύση".

Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε με 8-0 υπέρ της Παντάνια, η οποία συνεχίζει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK