Προπονητής... μετανάστης, χάρισε πρωτάθλημα σε κουβανική ομάδα μετά από...αιώνα

Μία απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία θα έχει να διηγείται ο Ιταλός προπονητής, Λορέντζο Μαμπρίνι. Ο “γείτονας” μας κάνει καριέρα στον πάγκο της Σαντιάγκο ντε Κούμπα και φέτος στέφθηκε πρωταθλητής του κουβανικού πρωταθλήματος.

Προπονητής... μετανάστης, χάρισε πρωτάθλημα σε κουβανική ομάδα μετά από...αιώνα

Το Σαντιάγκο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κούβα -μετά την Αβάνα- και δεν είχε δει... κούπα τα τελευταία 102 χρόνια! Ο Ιταλός ανέλαβε την ομάδα και “έσπασε” την κατάρα, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος ξένος που κερδίζει πρωτάθλημα στην Κούβα.

Μετά από αυτή του την επιτυχία ο Μαμπρίνι ενδέχεται να πάρει θέση στην εθνική ομάδα της Κούβας, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός, αφού τη δεκαετία του '90 ένας άλλος Ιταλός, ο Καμπάρι Ρετζιάνο κατείχε θέση στην εθνική της Κούβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λορέντζο Μαμπρίνι βρίσκεται στην Κούβα εδώ και τρία χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκουαναμπακόα. Στη δεύτερη του σεζόν κλήθηκε να έρθει σαν βοηθός στην Σαντιάγκο και φέτος έγινε πρώτος τεχνικός και κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος με τρεις ισοπαλίες. Το σύνολο των ομάδων στη λίγκα είναι έξι!.. Πάντως, χρωστάει κι ένα ματς την 1/7 με την κορυφαία ομάδα της Κούβας (σ.σ. βάσει τίτλων), Βίλα Κλάρα.

Στο πλαίσιο της ιστορικής κατάκτησης του τίτλου ο Μαμπρίνι είπε: “Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ. Πετύχαμε ένα ιστορικό γεγονός και δεν έχω λόγια να το περιγράψω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK