Επιστροφή στα παλιά για Βενγκέρ

Απ' τα μεγάλα φαβορί για να αναλάβει το "τιμόνι" της εθνικής Ιαπωνίας είναι ο Βενγκέρ, ο οποίος είχε εργαστεί ξανά στην χώρα της Άπω Ανατολής στα 90's.

Επιστροφή στα παλιά για Βενγκέρ
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η πορεία της εθνικής Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο αξιόλογη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Κατάφερε να προχωρήσει μέχρι τους "16" του θεσμού, φτάνοντας παράλληλα μια ανάσα απ' το να αποκλείσει το Βέλγιο.

Έχασε την πρόκριση, κέρδισε την συμπάθεια του κόσμου.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", οι "μπλε σαμουράι" πρόκειται να μπουν σύντομα σε διαδικασία αλλαγής προπονητή, καθώς δεν προτίθενται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ακίρα Νισίνο, που εκπνέει στις 31 Ιουλίου.

Ποιο όνομα προβάρει στην κορυφή της λίστας; Εκείνο του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ύστερα από 22 χρόνια στον προπονητικό "θώκο" της Άρσεναλ επιθυμεί... να αλλάξει σελίδα αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Τα... ιαπωνικά ποδοσφαιρικά κατατόπια δεν είναι άγνωστα στον 68χρονο Αλσατό τεχνικό. Κι αυτό γιατί στα 90's, απ' τον Δεκέμβρη του 1994 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1996, προπονούσε την Ναγκόγια Γκράμπους, κατακτώντας ένα Emperor's Cup και ένα ιαπωνικό Super Cup.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να βλέπαμε τον Βενγκέρ σε ρόλο εκλέκτορα κάποιας εθνικής αν και η πλάστιγγα γέρνει προς την ανεύρεση ομάδας συλλογικού επιπέδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK