Και ο Ινφαντίνο στα Panama Papers

Το όνομα του Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο πολύ μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο των Panama Papers.

Και ο Ινφαντίνο στα Panama Papers

Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο νέος πρόεδρος της FIFA έπαιξε σημαντικό ρόλο σε συμφωνίες την εποχή που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA.

Tα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η UEFA κατέληξε σε συγκεκριμένα deal με οff shore εταιρίες με σκοπό προφανώς να αποκρύψει χρήματα.

Οι επίμαχες συμβάσεις υπογράφησαν από το 2003 έως το 2006 ενώ μία από αυτές αφορούσε εταιρία η οποία εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο που τελικά έθεσε εκτός FIFA τον Σεπ Μπλάτερ.

Τα αρχεία δείχνουν ότι το 2006 η UEFA πούλησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τη Λατινική Αμερική σε εταιρία της Αργεντινής που ονομάζεται Cross Trading. Στη συνέχεια η Cross Trading πούλησε στην Teleamazonas σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αγόρασε. Η τιμή αγοράς (για την αγορά του Εκουαδόρ) ήταν 111.000 δολάρια και η τιμή πώλησης τα 311.170 δολάρια!

H Cross Trading είναι θυγατρική εταιρία της Full Play η οπία ανίκησε στον Ούγκο Χίνκις. Ο εν λόγω εξετάστηκε πέρυσι από εισαγγελίες των ΗΠΑ για το αδίκημα της δωροδακία σε στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και από τότε τελεί υπό κράτηση στο σπίτι του μαζί με το γιο του Μαριάνο.

Σημαντική λεπτομέρεια. H Cross Trading εδρεύει στο φορολογικό παράδεισο του νησιού Νιούεϊ που βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό 2500 χιλιόμρτρα ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK