Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Φερνάντο Σάντος

Διάκριση για τον "δικό" μας Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Φερνάντο Σάντος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 2016 θα το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός της Πορτογαλίας έφτασε στην υψηλότερη στιγμή της καριέρας του το καλοκαίρι όταν και κατέκτησε με την εθνική του ομάδα το Euro στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ένα επίτευγμα που δεν είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν η Πορτογαλία και που του χάρισε παράλληλα τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τηνIFFHS, ο Σάντος συγκέντρωσε 199 βαθμούς αφήνοντας αρκετά πίσω του, στην δεύτερη θέση, τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ισλανδίας, Λαρσ Λάγκερμπακ, με 128 βαθμούς. Μια τρομερή διάκριση για τον "δικό" μας Σάντος, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στην εθνική Ελλάδας (2010-14), ενώ έχει θητεύσει ακόμη σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας (και κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου για το 2014), Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος άφησε μόλις ένα βαθμό πίσω του τον Ουαλό πρώην τεχνικό της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK