Η ανακοίνωση αποχώρησης του Μάντζουκιτς είναι για σεμινάριο!

O Mάριο Μάντζουκιτς αποφάσισε να σταματήσει από την εθνική ομάδα της Κροατίας, όμως το αντίο του στην "χρβάτσκα" μόνο συνηθισμένο δεν ήταν. Διαβάστε τη φοβερή γραπτή δήλωση του στράικερ της Γιουβέντους.

Croatia's Mario Mandzukic celebrates after scoring his side's second goal during the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Croatia's Mario Mandzukic celebrates after scoring his side's second goal during the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Έναν μήνα ακριβώς από τη συμμετοχή του στον τελικό του Μουντιάλ που αποτέλεσε τη σημαντικότερη στιγμή στην 11χρονη παρουσία του με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας (σκόραρε μάλιστα στην ήττα με 4-2 από την Γαλλία), ο Μάριο Μάντζουκιτς έριξε τίτλους τέλους.

Στα 32 του χρόνια και έχοντας πίσω του μία τεράστια καριέρα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (89 συμμετοχές - 33 γκολ) θεώρησε πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει, με τον επιθετικό της Γιουβέντους να αποχαιρετάει πάντως με μία γραπτή επιστολή όπου συγκίνησε όλους τους συμπατριώτες του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ:

"Αγαπητοί οπαδοί, πάντα προτιμούσα να μιλώ εντός γηπέδου παρά εκτός. Συνεπώς αυτά τα λόγια βγαίνουν πιο δύσκολα από το να κοντράρω έναν αντίπαλο ή να κάνω ένα σπριντ μετά από 120 λεπτά.

Πιο δύσκολα επειδή ξέρω πόση ευτυχία φέρνουν οι συγκεντρώσεις στην εθνική ομάδα, τα ματς, οι νίκες. Πιο δύσκολα επειδή ξέρω ότι το να ακούς τον εθνικό ύμνο πριν τον αγώνα είναι το πιο υπέροχο πράγμα.

Πιο δύσκολα, επειδή ξέρω πως αυτό είναι το τέλος και δεν υπάρχει γυρισμός μετά από αυτές τις λέξεις: λέω αντίο στην εθνική ομάδα της Κροατίας.

Όσο πολύ το ασημένιο μετάλλιο με γεμίζει με νέα ενέργεια, το έκανε ευκολότερο για μένα να πάρω αυτή την απίθανη απόφαση. Ζήσαμε το όνειρό μας, είχαμε ιστορική επιτυχία και νιώσαμε την αγάπη των φιλάθλων μας

Αυτός ο μήνας καθώς επίσης και η υποδοχή στο Ζάγκρεμπ, στο Slavonski Brod και σε όλη τη Κροατία, θα παραμείνει η πιο σημαντική μνήμη της καριέρας μου. Ήταν το ωραιότερο ταξίδι με την ομάδα, η καλύτερη επιστροφή σπίτι.

Croatia's Mario Mandzukic reacts during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Croatia's Mario Mandzukic reacts during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Είμαι υπερευτυχισμένος και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος για το ασημένιο μετάλλιο για το οποίο παλέψαμε για χρόνια μέσα από πολλή προσπάθεια, κόπο, απογοητεύσεις και δύσκολες στιγμές

Δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να πεις αντίο. Εαν μπορούσαμε, νομίζω πως θα έπαιζα με την Κροατία για όσο ζω επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπερηφάνεια.

Όπως και να έχει, νομίζω πως τώρα είναι η στιγμή για μένα. Έκανα το καλύτερο και είχα τη συμβολή μου στη μεγαλύτερη επιτυχία του κροατικού ποδοσφαίρου.

Φόρεσα για πρώτη φορά αυτή την ιερή φανέλα πριν 14 χρόνια ως μέλης της ομάδας Νέων και από τότε έχω γνωρίσει, παίξει και δουλέψει με εξαιρετικούς συμπαίκτες, προπονητές και ανθρώπους γύρω από την ομάδα.

Όλοι είχαμε έναν στόχο: να δώσουμε τα πάντα για την επιτυχία της Κροατίας. Τους ευχαριστώ όλους, επειδή ο καθένας με κάποιο τρόπο, άφησε σημάδι στην καριέρα μου. Σε όλη αυτή τη διαδρομή είχα πάντα δίπλα μου τους καλύτερους φίλους και τους ευχαριστώ για τη φανταστική τους υποστήριξη

Και τέλος, ένα ευχαριστώ στους οπαδούς. Ουδείς είναι τέλειος. Έχασα ευκαιρίες, πούλησα τη μπάλα και έκανα λάθος υπολογισμούς. Πάντα όμως έδινα τα πάντα και άφηνα την καρδιά μου στο γήπεδο. Σας ευχαριστώ που το αναγνωρίζετε αυτό και ήσασταν πίσω από εμένα και την ομάδα.

Από σήμερα θα είμαι ένας από εσάς, ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της Κροατίας. Με αγάπη, Μάντζο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK