Nέα κορυφή για την Γαλλία του Ντεσάμπ, αρνητικό ρεκόρ για Ιταλία!

Μέτα από την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας, η Γαλλία πάτησε μία ακόμα ιστορική κορυφή. Την ίδια ώρα, Γερμανία και Ιταλία είδαν την κατρακύλα να τους επιφυλάσει άσχημες εκπλήξεις...

PSG's Kylian Mbappe, center smiles as he holds World Cup trophy prior to League One soccer match between Paris Saint-Germain and Caen at Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, Aug. 12, 2018. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe, center smiles as he holds World Cup trophy prior to League One soccer match between Paris Saint-Germain and Caen at Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, Aug. 12, 2018. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Από κορυφή σε... κορυφή η εθνική Γαλλίας. Έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πανηγύρισε μία ακόμα ιστορική στιγμή καθώς είναι πλέον στην κορυφή του κόσμου και στην ειδική βαθμολογία της FIFA.

Η επιτυχία της στα γήπεδα της Ρωσίας την έφερε να σκαρφαλώνει έξι θέσεις στο ράνκινγκ και να γίνεται ξανά το Νο 1 μετά από 16 ολόκληρα χρόνια (τελευταία φορά τον Μάιο του 2002), με το Βέλγιο και την Βραζιλία να συμπληρώνουν το πόντιουμ και τη φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ, Κροατία, να εκτοξεύεται στην 4η θέση ανεβαίνοντας 16 θέσεις στην κατάταξη.

Όσο για τις μεγάλες απογοητεύσεις, αυτές είναι χωρίς αμφιβολία Γερμανία και Ιταλία, με την κάθε μία να έχει από τέσσερα Μουντιάλ αλλά να απογοητεύουν το τελευταίο διάστημα.

Η πρώτη καταποντίστηκε στο πρόσφατο Μουντιάλ (αποκλείστηκε στους ομίλους) και έτσι όχι μόνο γκρεμίστηκε από το Νο 1 που βρισκόταν αλλά έκανε βουτιά στην 15η θέση ενώ η Ιταλία που δεν πήγε καν στο Μουντιάλ, βρίσκεται τώρα πιο χαμηλά από Ουαλία και Περού.

Συγκεκριμενα, είναι στην 21η θέση, με το νούμερο αυτό να γράφει αρνητικό ιστορία για την "σκουάντρα ατζούρα" καθώς από το 1993 που θεσπίστηκε αυτή η βαθμολογία, δεν είχε πέσει ποτέ κάτω από την 20η θέση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK