Ο Ρόι Κάρολ αρνείται τη χειραψία σε μια ολόκληρη ομάδα κι έχει το λόγο του

Εδώ και ένα 24ωρο ο Ρόι Κάρολ έχει γίνει πρώτο θέμα ποδοσφαιρικής συζήτησης στην πατρίδα του λόγω της επιλογής του να σνομπάρει μία ολόκληρη ομάδα λίγο πριν από επίσημο παιχνίδι της Λίνφιλντ στην Irish Premiership. Υπάρχει όμως εξήγηση για τη συμπεριφορά του άλλοτε κίπερ του Ολυμπιακού και αυτή αποκαλύφθηκε από τους χρήστες των social media! Διαβάστε το story.

Northern Ireland's goalkeeper Roy Carroll, left, reacts as Portugal's Cristiano Ronaldo walks past during their World Cup Group F qualifying soccer match at the Dragao Stadium in Porto, Portugal, Tuesday Oct. 16, 2012. The match ended in a 1-1 draw.(AP Photo/Paulo Duarte)
Northern Ireland's goalkeeper Roy Carroll, left, reacts as Portugal's Cristiano Ronaldo walks past during their World Cup Group F qualifying soccer match at the Dragao Stadium in Porto, Portugal, Tuesday Oct. 16, 2012. The match ended in a 1-1 draw.(AP Photo/Paulo Duarte) AP PHOTO/PAULO DUARTE

Κατά τη διάρκεια της μακράς ποδοσφαιρικής του διαδρομής ο Ρόι Κάρολ έχει φορέσει τη φανέλα έξι αγγλικών ομάδων (Χαλ, Γουίγκαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χαμ, Ντέρμπι , Νοτς Κάουντι) καθώς και της φημισμένης Ρέιντζερς ενώ έχει τιμήσει και με το παραπάνω την Ελλάδα μέσα από την τριετή παρουσία του στα μέρη μας για λογαριασμό των ΟΦΗ και Ολυμπιακού.

Από το 2016 ο Βορειοιρλανδός διεθνής κίπερ (τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 41 του χρόνια) αγωνίζεται με τα χρώματα της Λίνφιλντ, ώστοσο έμελε να φτάσουμε στο 2018 για να κάνει άπαντες στην Βόρεια Ιρλανδία να έχουν το όνομα του στα χείλη τους όταν είναι για ποδοσφαιρική κουβέντα.

Northern Ireland's goalkeeper Roy Carroll kisses the badge on his shirt after the Group F Euro 2016 qualifying soccer match against Greece at the Georgios Karaiskakis stadium, in the port of Piraeus, Greece on Tuesday, Oct. 14, 2014. Northern Ireland won 2-0. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Northern Ireland's goalkeeper Roy Carroll kisses the badge on his shirt after the Group F Euro 2016 qualifying soccer match against Greece at the Georgios Karaiskakis stadium, in the port of Piraeus, Greece on Tuesday, Oct. 14, 2014. Northern Ireland won 2-0. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Την αφορμή την έδωσε ο ίδιος με τη συμπεριφορά του λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Κλίφτονβιλ-Λίνφιλντ για την Irish Premiership αφού αρνήθηκε να κάνει χειραψία με τους αντίπαλους παίκτες.

Έδωσε το χέρι του στους διαιτητές και κατόπιν πέρασε επιδεικτικά μπροστά από τους παίκτες των γηπεδούχων χωρίς να τους ρίξει ούτε βλέμμα, με την πράξη του αυτή να εξοργίζει τον προπονητή της Κλίφτονβιλ και να καταφέρεται εναντίον του Κάρολ μέσω δηλώσεων στο BBC.

"Θα πρέπει κάποιος να ρωτήσει τον Ρόι για να μας δώσει μία εξήγηση. Εάν ήταν στην ομάδα μου θα είχα τεράστιο θέμα. Μόνο εκείνος μπορεί να μας πει γιατί αποφάσισε να πράξει με αυτό τον τρόπο.

Για μένα, πρόκειται για μία χειραψία που δείχνει πως υπάρχει fair play μεταξύ των ποδοσφαιριστών και εκείνος επέλεξε να μην το τηρήσει.

Δεν διοικώ την Λίνφιλντ, δεν είμαι προπονητής της, ούτε ενδιαφέρομαι για το τι κάνει ή δεν κάνει. Ο Κάρολ το έκανε γιατί ήθελε να βρίσκεται στο επίκέντρο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρι Γκρέι.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η επίσημη Λίνφιλντ δεν έχει σχολιάσει τη συμπεριφορά του 40χρονου κίπερ, οι χρήστες των social media έδωσαν την... απάντηση στο αίνιγμα αναφορικά με τον Κάρολ, υποστηρίζοντας πως η συμπεριφορά του έχει ρίζες στο πρόσφατο παρελθόν.

Συγκεκριμένα στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου οι παίκτες της Κλίφτονβιλ (έχασαν το τρόπαιο μετά την ήττα τους με 3-1 από την Coleraine) κατέβασαν τα κεφάλια τους ενώ παιζόταν το "God Save The Queen" πριν την έναρξη του τελικού.

Συμφωνα με την άποψη πολλών, όπως διατυπώθηκε με μηνύματά τους στα social media, ο Ρόι Κάρολ αντέδρασε μέσω της... μή χειραψίας στη διαμαρτυρία των παικτών της Κλίφτονβιλ προς τον εθνικό ύμνο λίγους μήνες πριν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK