Μεταγραφές: Η πιο μεγάλη "μπίζνα" στο ποδόσφαιρο και τη βούλα της FIFA

Ο τζίρος των μεταγραφών ανά τον κόσμο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη μέσα στο 2017 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η FIFA. Είναι πραγματικά πάρα πολλά τα λεφτά...

Αν έχετε την απορία γιατί όλες οι ομάδες κινούνται πάντα στο μεταγραφικό παζάρι και επιδιώκουν είτε να πουλήσουν είτε να αγοράσουν, μην νομίσετε ότι αυτό έχει να κάνει με τον καθαρά αγωνιστικό παράγοντα.

Οι μεταγραφές, πάνω απ' όλα, είναι μπίζνες. Και ιδιαίτερα κερφοδόρα μάλιστα όπως η ίδια η FIFA ανακοίνωσε στο ετήσιο global tranfer market report. Eίναι πάρα πολλά τα λεφτά.

Εξηγούμαστε: Μέσα στο 2017 έγιναν 15.624 διεθνείς μεταγραφές (με την σφραγίδα της FIFA), 6,8% περισσότερες από το 2016 (ποια οικονομική κρίση τώρα).

Το πραγματικό σοκ όμως έρχεται στα στοιχεία που αφορούν το συνολικό τζίρο των μεταγραφών στον πλανήτη Γη. Αυτός για το 2017 έφτασε στο δυσθεώρητο ύψος των 6.37 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η δε αύξηση σε σχέση με το 2016 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αφού έφτασε το 32,7%! Είναι, άρα, προφανές ότι είτε το 2018 είτε το 2019 είναι πολύ πιθανό να σπάσει το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Προσοχή: Ολα αυτά έχουν να κάνουν με τα επίσημα ποσά που δηλώνονται. Στην πραγματικότητα ο τζίρος είναι αρκετά μεγαλύτερος αφού σε πολλές χώρες τα "μαύρα" χρήματα αποτελoύν κανόνα και όχι εξαίρεση.

Oλη η σχετική έκθεση εδώ

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.