Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Πέντε ημέρες πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, το Contra.gr παρουσιάζει τις 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Λίγες ημέρες απέμειναν για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και οι ομάδες αναζητούν τις τελευταίες "πινελιές" στα ρόστερ τους ώστε να είναι έτοιμες και πλήρεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Γι' αυτόν τον λόγο, το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών που αναμένεται να μας απασχολήσουν τις τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού παζαριού.

Εϊτζί Καβασίμα (32, Ιάπωνας, τερματοφύλακας)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Θεωρείται ο καλύτερος γκολκίπερ που έχει βγάλει ποτέ το ιαπωνικό ποδόσφαιρο. Εξαιρετικά ρεφλέξ, ικανός με την μπάλα στα πόδια, ενώ ξέρει να καθοδηγεί μαεστρικά την άμυνά του. Από το 2012 μέχρι το εφετινό καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Σταντάρ Λιέγης, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Έχει καλό όνομα, ειδικά σε Βέλγιο και Ολλανδία και θεωρείται απίθανο να μείνει στα... αζήτητα.

Ρον Φλάαρ (30 ετών, Ολλανδός, στόπερ)

Αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. "Κέρβερος" αμυντικά, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ο Φλάαρ τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Άστον Βίλα κατέστησαν αδύνατη την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Πλέον, ως ελεύθερος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την Λάτσιο να έχει στα... ραντάρ της τον 30χρονο άσο.

Ζόναταν (29 ετών, Βραζιλιάνος, δεξί μπακ)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Αγωνίστηκε την τελευταία τετραετία στην Ίντερ, χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του. Έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, αλλά ποτέ με την Ανδρών.

Εμανουέλ Έμπουε (32, Ιβοριανός, δεξί μπακ)

Πρόκειται για έναν αμυντικό με τεράστια εμπειρία από υψηλό επίπεδο, αφού έχει αγωνιστεί για 6 χρόνια στην Άρσεναλ, ενώ την τελευταία τετραετία φορούσε τη φανέλα της Γαλατασαράι. Πλέον, σε ηλικία 32 ετών αναζητά το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του.

Ιλσίνιο (29 ετών, Βραζιλιάνος, δεξιός μέσος)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο πολυσύνθετος Βραζιλιάνος άσος αποχώρησε το εφετινό καλοκαίρι από τη Σαχτάρ, ύστερα από μία οχταετία, με δύο ενδιάμεσες στάσεις ως δανεικός σε Σάο Πάολο και Ιντερνασιονάλ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεξί φουλ μπακ όσο κι ως κεντρικός μέσος. Με την εθνική Βραζιλίας έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Άσλεϊ Κόουλ (33, Άγγλος, αριστερό μπακ)

Η περυσινή σεζόν δεν κύλησε ιδανικά για τον πολύπειρο Άγγλο μπακ, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να πείσει για τις δυνατότητές του τον προπονητή της Ρόμα, Ρουντί Γκαρσιά, ο οποίος προτίμησε σε μεγάλο διάστημα της σεζόν τον Χοσέ Χολέμπας ως βασική λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας των "τζιαλορόσι". Παρότι είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, η διοίκηση της ιταλικής ομάδας τον άφησε ελεύθερο να αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ταγέ Ταϊβό (30 ετών, Νιγηριανός, αριστερό μπακ)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Νιγηριανού άσου έχει πάρει την κατιούσα, με τον ίδιο να "πληρώνει" τις λάθος επιλογές.. Πλέον, μετά την εμπειρία στην Τουρκία με την Μπούρσασπορ ψάχνεται να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, καθώς είναι μόλις 30 ετών.

Γιόνας Γκουτιέρες (32, Αργεντινός, αριστερός μέσος)

Ο Αργεντινός αμυντικός πέρασε μία τεράστια περιπέτεια με την υγεία του, όμως κατάφερε να βγει νικητής, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε ελάχιστα, όμως ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Νιούκαστλ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο 32χρονος άσος έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ πέτυχε το δεύτερο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, που είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή της ομάδας στην Premier League.

Ούρμπι Εμάνουελσον (29, Ολλανδός, αριστερός μπακ χαφ)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Άγιαξ, στον οποίο αγωνίστηκε επί 7 συναπτά έτη (2004-2011), πριν πάρει μεταγραφή στη Μίλαν. Στους "ροσονέρι" δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του και έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2014. Η Ρόμα ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του και τον ενέταξε στο δυναμικό της, αλλά ούτε εκεί κατάφερε να βρει τα πατήματά του, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Αταλάντα. Είναι φανερό πως χρειάζεται ένα "restart" στην καριέρα του.

Κριστιάν Λεντέσμα (32 ετών, Αργεντινός, μέσος)

Τεχνικά προικισμένος και έξυπνος οργανωτικά ο Κριστιάν Λεντέσμα αποτέλεσε "βαρόμετρα" στη μεσαία γραμμή της Λάτσιο. Την περασμένη σεζόν δεν είχε ενεργή συμμετοχή στην εκπληκτική πορεία των "λατσιάλι", με αποτέλεσμα να αναζητά μία νέα εμπειρία στην καριέρα του.

Γουίλσον Παλάσιος (31, Ονδουριανός, αμυντικός μέσος)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών
PHOTOGRAPH: SCOTT HEAVEY/GETTY I

Θεωρείται "σκυλί" στο χώρο του κέντρου, με τεράστια εμπειρία από το αγγλικό πρωτάθλημα, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Μπέρμιγχαμ, Γουίγκαν, Τότεναμ και Στόουκ Σίτι. Στους "Πότερς" ανήκε από το 2011, αλλά τα συχνά προβλήματα τραυματισμών έβαλαν "φρένο" στην πορεία του. Παρόλα αυτά, αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση, η οποία μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι μίας ομάδας.

Τζόι Μπάρτον (32 ετών, Άγγλος, μέσος)

Ο εκκεντρικός Άγγλος μέσος βίωσε την πίκρα του υποβιβασμού την περυσινή σεζόν με τη φανέλα της ΚΠΡ. Η αγωνιστικότητα, το ταλέντο και η ποιότητα του δεν αμφισβητούνται, όμως ο οξύθυμος χαρακτήρας τού βάζει εμπόδια στην καριέρα του.

Παπακούλι Ντιόπ (29 ετών, Σενεγαλέζος, αμυντικός μέσος)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Τον περυσινό καλοκαίρι ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος βρέθηκε μία "ανάσα" από τον Ολυμπιακό, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Λεβάντε δεν κατέστησαν δυνατή τη πραγματοποίηση της μεταγραφής. Πλέον, ως ελεύθερος μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το ισπανικά ρεπορτάζ τον θέλουν κοντά στην Εσπανιόλ.

Γιοάν Γκουρκίφ (28 ετών, Γάλλος, επιτελικός μέσος)

Η ποιότητά του είναι αδιαπραγμάτευτη, όμως οι συχνές μεταπτώσεις στην απόδοσή του είχαν ως συνέπεια να μην πραγματοποιήσει την καριέρα που μπορούσε, ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Την τελευταία πενταετία αγωνίστηκε στη Λιόν, όμως ο ιδιότροπος χαρακτήρας του ανάγκασε τη διοίκηση των "λιονέ" να τον στείλει στη δεύτερη ομάδα. Το όνομά του έχει γραφτεί πολλάκις στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Μανού ντελ Μοράλ (31, Ισπανός, επιθετικός)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Οι εξαιρετικές χρονιές που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Χετάφε την πενταετία 2006-11, του έδωσαν το εισιτήριο για τη Σεβίλλη, η οποία δαπάνησε 4.000.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της. Ύστερα από 2 χρόνια στους Σεβιγιάνους, με τους οποίους πραγματοποίησε ελάχιστες συμμετοχές, δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Έλτσε και Έιμπαρ. Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα, όσο κι ως δεύτερος επιθετικός.

Χοάν Βερδού (32, Ισπανός, μέσος)

Πριν από 2 χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά τελικά προτίμησε τη Ρεάλ Μπέτις. Με τους Ανδαλουσιανούς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις, με συνέπεια να μεταγραφεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για χάρη της Μπανίγιας. Θεωρείται ένας ιδιαίτερα έμπειρος και ταλαντούχος μέσος, ο οποίος, αν βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και στα 32 του χρόνια.

Γιώργος Σαμαράς (30 ετών, Έλληνας, επιθετικός)

Οι 20 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Ο Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στη Γουέστ Μπρόμιτς, όμως τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη. Όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι. Η Σαμπντόρια βρέθηκε μία "ανάσα" από την απόκτησή του, όμως ο 30χρονος άσος δεν κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Παρόλα αυτά, αρκετές ομάδες από το MLS εξετάζουν την περίπτωσή του.

Κάρλτον Κόουλ (31 ετών, Άγγλος, επιθετικός)

Έμεινε ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ, με την οποία πραγματοποίησε φέτος 26 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μόλις 3 γκολ. Τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην Γουέστ Μπρόμιτς, όμως η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή. Στην Αγγλία θεωρείται μία αξιόλογη εφεδρική λύση και είναι βέβαιο πως θα βρει ομάδα να πληροί τα στάνταρ του.

Μάρκο Μποριέλο (33, Ιταλός, επιθετικός)

Francesco Pecoraro - LaPresse06 10 2012 Genova ( Italia )Sport Calcio Genoa vs Palermo - Campionato TIM Serie A 2012 2013Stadio Ferraris GenovaNella foto: l'esultanza di Marco Borriello dopo il golFrancesco Pecoraro - LaPresse06 10 2012 Genova ( Italia )Sport Soccer Genoa versus Palermo - Italian Serie A Soccer League 2012 2013Ferraris Stadium GenovaIn the Photo: Marco Borriello gol celebration
Francesco Pecoraro - LaPresse06 10 2012 Genova ( Italia )Sport Calcio Genoa vs Palermo - Campionato TIM Serie A 2012 2013Stadio Ferraris GenovaNella foto: l'esultanza di Marco Borriello dopo il golFrancesco Pecoraro - LaPresse06 10 2012 Genova ( Italia )Sport Soccer Genoa versus Palermo - Italian Serie A Soccer League 2012 2013Ferraris Stadium GenovaIn the Photo: Marco Borriello gol celebration LAPRESSE

Είχε όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα, αλλά οι λάθος επιλογές σε συνάρτηση με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα. Παρόλα αυτά, θεωρείται μία ικανή και αξιόλογη λύση για αρκετές ομάδες της Serie A, καθώς είναι δεινός εκτελεστής, ενώ βοηθάει και στο δημιουργικό κομμάτι. Θεωρείται απίθανο να μην βρει ομάδα μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Τζένοα.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (34, Βούλγαρος, επιθετικός)

Ο "γερόλυκος" Μπερμπάτοφ αποτελεί, ακόμα και στα 34 του χρόνια, μία αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή. Ο Βούλγαρος άσος έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις σε ομάδες με στόχους και φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν.

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμη

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

News 24/7

24MEDIA NETWORK