Οι ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων στο εξωτερικό

Ο Ανδρέας Σάμαρης ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στην πιο ακριβή ελληνική μεταγραφή στην ιστορία και το Contra.gr συγκεντρώνει τις πιο μεγάλες μεταγραφές Ελλήνων στο εξωτερικό.

Οι ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων στο εξωτερικό

Η επιθυμία της Ζενίτ να κάνει δικό της τον Ανδρέα Σάμαρη εάν πωληθεί ο Άξελ Βίτσελ, ενδέχεται να καταρρίψει το ρεκόρ μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν ακόμα και 20.000.000 ευρώ, σύμφωνα με πορτογαλικά ρεπορτάζ, ποσό που δεν έχει δοθεί στο παρελθόν για παίκτη από τη χώρα μας.

Το ρεκόρ ανήκει από τον Ιανουάριο του 2014 στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Φούλαμ έναντι 15.200.000 που κατέληξαν στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" καρπώθηκαν και 13.000.000 από τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά μερικούς μήνες αργότερα, ενώ τον ίδιο Αύγουστο πήραν ακόμα 10.000.000 από την πώληση του Σάμαρη στην Μπενφίκα.

Το ίδιο ποσό κόστισε και η μετακίνηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη από την Πόρτο στην Ντιναμό Μόσχας το καλοκαίρι του 2005, που -μέχρι στιγμής- κατέχει το ρεκόρ για μεταγραφή στην οποία δεν εμπλέκεται ελληνική ομάδα.

Επόμενος στη σχετική λίστα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, η μεταγραφή του οποίου στην Ντόρτμουντ έφτασε τα 9.900.000. Ο Έλληνας στόπερ αποτελεί και τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες παρουσίες στη λίστα, αφού το όνομά του εντοπίζεται σε πέντε διαφορετικές μεταγραφές.

Από κάτω ακριβώς βρίσκεται μία από τις πιο παλιές μεταγραφές της λίστας, ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος κόστισε 8.500.000 στον Άγιαξ για να κάνει δικό του τον κάτοχο του "Χρυσού Παπουτσιού" του 1998.

Δύο θέσεις πιο κάτω, με τη μεταγραφή του Γιώργου Σαμαρά από τη Χέρενφεν στη Μάντσεστερ Σίτι να μεσολαβεί, βρίσκεται η έτερη μεγάλη μεταγραφή Έλληνα το καλοκαίρι του 1999, εκείνη του Γρηγόρη Γεωργάτου από τον Ολυμπιακό στην Ίντερ έναντι 7.000.000.

Πιο πρόσφατα, η αγορά των δικαιωμάτων του Μήτρογλου από την Μπενφίκα τον φετινό Ιούλιο μετά από έναν χρόνο δανεισμού ανήλθε σε 7.000.000, ενώ ο Νίκος Καρέλης τον Ιανουάριο γέμισε με 2.500.000 τα ταμεία του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μεταγραφικό πάρε δώσε σε Ελλάδα και εξωτερικό
Τινάζει την μπάνκα για Σάμαρη η Ζενίτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK