Πρωταθλητές στις μεταγραφές οι Βραζιλιάνοι παίκτες

Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές παραμένουν οι πλέον δημοφιλείς στο παγκόσμιο μεταγραφικό παζάρι όπως αποδεικνύεται από ειδική μελέτη της FIFA που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Πρωταθλητές στις μεταγραφές οι Βραζιλιάνοι παίκτες

Συγκεκριμένα από τις 12.309 διεθνείς μεταγραφές που έγιναν μέσα στο 2013 στις 1558 ενεπλάκησαν Βραζιλιάνοι παίκτες, κάτι περισσότερο από 13% δηλαδή.

Η Πορτογαλία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους ποδοσφαιριστές από τη χώρα του καφέ (106 παίκτες) αλλά πλέον η επιρροή τους απλώνεται σε όλον τον πλανήτη. Υπάρχουν 34 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 30 στη Νότιο Κορέα και 28 στην Ουγγαρία!

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς επέστρεψαν στη βάση τους από το εξωτερικό ακριβώς 672 Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα.

Μεταξύ των πρώτων χωρών των οποίων παίκτες φεύγουν στο εξωτερικό συγκαταλέγεται επίσης η Σερβία (μόνο πέρυσι 335 ποδοσφαιριστές της πέρασαν τα σερβικά σύνορα) ενώ η Ουρουγουάη, με πληθυσμό μόλις 3,3 εκ κατοίκους, έδωσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πέρυσι 695 παίκτες.

Πρωταθλητές στις μεταγραφές οι Βραζιλιάνοι παίκτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK