Το κοινό σημείο Ιγκουαϊν και Ζιντάν: Σούπερ μεταγραφή λίγο πριν τα 30

Ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν τίναξε την μπάνκα στον αέρα με τη μεταγραφή του ένα χρόνο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια. Σε ποια ηλικία οι υπόλοιποι σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έγραψαν ιστορία με τις μετακινήσεις που τους αφορούσαν; Ακολουθεί η απάντηση.

Το κοινό σημείο Ιγκουαϊν και Ζιντάν: Σούπερ μεταγραφή λίγο πριν τα 30

Η μετακίνηση του Γκονσάλο Ιγκουαϊαν από τη Νάπολι στη Γιουβέντους προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κυρίως για την τιμή της μεταγραφής που είναι η τρίτη ακριβότερη της ιστορίας.

Τα 94εκ που δαπάνησε η πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι αναμφίβολα πολλά χρήματα. Γίνονται όμως στη σκέψη ακόμη...περισσότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι δόθηκαν για παίκτη που διανύει το 29ο έτος της ηλικίας του κάτι που έχει μόλις μία φορά στο παρελθόν για μεταγραφές τέτοιου κόστους.

Για την ακρίβεια τόσο μεγάλη μεταγραφή στα 29του έκανε μόνο ο εμβληματικός Ζινεντίν Ζιντάν όταν μετακινήθηκε από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά ο Ζιντάν ήταν ο Ζιντάν.

Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη με τους άλλους 8 της λίστας με τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ κατέχει μέχρι στιγμής το απόλυτο ρεκόρ ακριβής μεταγραφής. Η μετακίνησή του από την Τότεναμ στη Ρεάλ στοίχισε κάτι περισσότερο από 100εκ ευρώ με τον Ουαλό σταρ όμως να βρίσκεται στην τρυφερή ηλικία των 24 ετών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι παρόμοια περίπτωση με τον Μπέιλ. Η μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ (94εκ) ήρθε στην ηλικία των 24 ετών, το 2009.

Ο τέταρτος της λίστας με τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών είναι ο Νεϊμάρ. Οταν έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Μπαρτσελόνα ο Βραζιλιάνος ήταν μόλις 21 ετών. Η Σάντος έβαλε στα ταμεία της 86εκ.

Ο έτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα που φιγουράρει σ' αυτόν τον κατάλογο είναι ο Λουίς Σουάρες. Επιασε Βαρκελώνη το 2014 ενώ ήταν 27 ετών (με τη μεταγραφή του να φτάνει τα 82 εκ ευρώ.

Ο Χάμες Ροντρίγκες που έπεται ήταν σχεδόν παιδί όταν υπέγραψε για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2014. Ο τότε άσος της Μονακό μετρούσε 23 χρόνια ζωής και η μεταγραφή του στοίχισε 80εκ.

Πιο κάτω συναντάμε τον Κέβιν Ντε Μπρούιν ο οποίος μεταγράφηκε από τη Βόλφσμπουργκ στη Μάντσεστερ Σίτι για 76εκ ευρώ το 2015, όταν ήταν 24 ετών.

Ο Ανχελ Ντι Μαρία ήταν σχεδόν 26 όταν έκανε το ταξίδι Μαδρίτη-Μάντσεστερ για τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2014 με εκείνη τη μεταγραφή να φτάνει τα 75εκ.

Φτάσαμε πλέον στην περίπτωση που μας απασχόλησε. Η μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Γιουβέντους έγινε το καλοκαίρι του 2001 και αποτέλεσε ρεκόρ για την εποχή. Η Ρεάλ ξόδεψε 75εκ για έναν παίκτη όμως που είχε συμπληρωμένα 29 χρόνια ζωής. Το μετάνιωσε; Οχι βέβαια καθώς με τον Ζιζού πρωταγωνιστή η Ρεάλ πήρε τίτλους και έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Η δεκάδα συμπληρώνεται με τη μετακίνηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από την Ιντερ στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2009. Ο Σουηδός σταρ ήταν ήδη 28 χρονών παρ' όλα αυτά η Μπάρτσα έβγαλε 69 εκ για να τον αποκτήσει (για να τον πουλήσει μόλις ένα καλοκαίρι αργότερα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK