ΒΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ: Χωρίς μεταγραφές για έναν χρόνο Ρεάλ, Ατλέτικο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της FIFA σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού απαγόρεψε την εγγραφή νέων παικτών στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, το καλοκαίρι και τον επόμενο Ιανουάριο, για παραβάσεις στον κανονισμό περί μεταγραφών ανηλίκων.

ΒΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ: Χωρίς μεταγραφές για έναν χρόνο Ρεάλ, Ατλέτικο

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα χρησιμοποιήσουν καινούργιους ποδοσφαιριστές μετά από τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, αφού η FIFA επέβαλε ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών, εξαιτίας παραβάσεων στους διεθνείς κανονισμούς περί μεταγραφών ανηλίκων.

Οι δύο σύλλογοι κρίθηκαν ένοχοι, όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια με την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να τους επιβληθεί η ίδια ποινή, που τους αποτρέπει ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν, αλλά όχι να αγοράσουν καινούργιους παίκτες.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε και πρόστιμο 820.000 ευρώ στη Ρεάλ και 330.000 ευρώ στην Ατλέτικο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, οι δύο σύλλογοι παραβίασαν διάφορες διατάξεις που αφορούν διεθνείς μεταγραφές, την πρώτη εγγραφή και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν ανήλικους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους δύο συλλόγους σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2005-2014 για τη Ρεάλ και 2007-2014 για την Ατλέτικο.

Η ποινή δεν αφορά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, διότι άρχισε προτού οι σύλλογοι ειδοποιηθούν για τις αποφάσεις. Επιπλέον, δεν επηρεάζονται οι πωλήσεις οι παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Αντίστοιχη ποινή είχε επιβληθεί στην Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο του 2014. Οι Καταλανοί προσέφυγαν στο CAS, το οποίο δεν ανέτρεψε την τιμωρία, με συνέπεια ο σύλλογος να μην μπορεί να προσθέσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην ενδεκάδα της (πχ. Αρντά Τουράν, Αλεΐτς Βιδάλ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015) μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK