Κι όμως ο σχεδιασμός του "Αζτέκα" το κράτησε όρθιο, ενώ άνοιξε στα δύο!

Η εικόνα του θρυλικού σταδίου "Αζτέκα" στο Μεξικό που άνοιξε στα δύο, μετά τον σεισμό των 7.1 ρίχτερ, έκανε το γύρο του κόσμου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν και το γεγονός που το κράτησε όρθιο.

Κι όμως ο σχεδιασμός του "Αζτέκα" το κράτησε όρθιο, ενώ άνοιξε στα δύο!

Ο πολύ δυνατός σεισμός των 7.1 ρίχτερ που "χτύπησε" το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και το εμβληματικό στάδιο "Αζτέκα", το οποίο "άνοιξε" στα δύο σε ένα σημείο στις κερκίδες.

Αυτή η σοκαριστική εικόνα έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου, ωστόσο όπως αποκαλύπτει η "publimetro" της Κολομβίας, το γήπεδο ήταν σχεδιασμένο να "ανοίξει" έτσι σε εκείνο το σημείο!

Το στάδιο είχε χτιστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης να ανοίξει ελάχιστα σε εκείνο το σημείο στις εξέδρες για να κρατήσει σταθερό όλο το υπόλοιπο και να μοιραστεί η ένταση του σεισμού.

Το άνοιγμα επιτρέπει τη διατήρηση της σταθερότητας στο υπόλοιπο κατασκεύασμα, αποτρέποντας την κατάρρευση τμημάτων του γηπέδου. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο το "Αζτέκα" έμεινε άθικτο μετά το σοβαρό σεισμό των 8.1 ρίχτερ που "χτύπησε" το Μεξικό το 1985, όταν και κατέρρευσαν πάρα πολλά οικοδομήματα της πόλης. Το γήπεδο έμεινε όρθιο και φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ένα χρόνο αργότερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK