Νεκρός ο Σεΐκ Τιοτέ στην Κίνα

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την είδηση του θανάτου του Σεΐκ Τιοτέ, ο οποίος κατέρρευσε στην προπόνηση της Beijing Enterprises και λίγο αργότερα "έσβησε" στο νοσοκομείο. Για τον Ιβοριανό χαφ είχε ενδιαφερθεί έντονα ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2016.

Newcastle United's Cheick Tiote during their English Premier League soccer match between Newcastle United and Everton at St James' Park, Newcastle, England, Sunday, Dec. 28, 2014. (AP Photo/Scott Heppell)
tiote AP

Μία τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (5/6). Αρχικά ένα tweet, από λογαριασμό που ασχολείται με τις μεταγραφές στην Κίνα, αποκάλυψε πως συνέβη το μοιραίο στον Σεΐκ Τιοτέ.

Αργότερα, από τον ίδιο λογαριασμό, προέκυψε η πληροφόρηση πως ο Ιβοριανός μέσος λιποθύμησε μέσα στο γήπεδο κι ενώ έκανε προπόνηση στην Beijing Enterprises (στην οποία ανήκε από τις αρχές του 2017 και μετρούσε 11 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία του κινεζικού πρωταθλήματος). Συγκεκριμένα, την ώρα που μοιράζονταν οι σαλιάρες για να χωριστούν οι παίκτες σε ομάδες, ο Τιοτέ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος. Ώρες μετά ο 30άχρονος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε θλίψη.

Η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από τον κινέζικο σύλλογο, ενώ η ιστοσελίδα της ομάδας ... έπεσε. Τελικά μετά από πάμπολλες διαρροές στο διαδίκτυο, λίγο μετά τις 18:30 (ώρα Ελλάδας) ο Ιταλός μάνατζερ του επιβεβαίωσε την τραγική είδηση πως ο Τιοτέ απεβίωσε.

"Με βαθιά λύπη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πελάτης μου, Σεΐκ Τιοτέ, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αφότου κατέρρευσε στην προπόνηση με τον σύλλογό του, Μπέιτζινγκ Έντερπραϊζις. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω προς στιγμήν και ζητούμε σεβασμό για την οικογένειά του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Ζητούμε για τις προσευχές σας" τα λόγια του Εμανουέλε Παλαντίνο.

ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το όνομα του Τιοτέ δεν είναι άγνωστο στους φίλους των "ερυθρολεύκων". Το προηγούμενο καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας, προτίμησε όμως, τελικά να ταξιδέψει στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ αλλά εκεί κόπηκε στα ιατρικά τέστ.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ο τι ο Τιοτέ πάνω στα νεύρα του έκλεισε τότε το κινητό, με αποτέλεσμα να χάσει τη νέα κλήση του Ολυμπιακού που ήθελε να τον καλέσει στον Πειραιά για να τον υπογράψει ! Με αποτέλεσμα οι "κόκκινοι" να στραφούν στην περίπτωση του Αλεξί Ρομαό.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Τιοτέ υπέγραψε στον σύλλογο της κινεζικής πρωτεύουσας και έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην ήττα με 2-1 από την Κινγκντάο Χιουάνγκαϊ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK