Νίκη Ρεάλ με χρήση video στο 500ο γκολ του Ρονάλντο

Νίκη για Ρεάλ και τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, όμως η είδηση είναι πως για να μετρήσει το δεύτερο γκολ της "βασίλισσας" έγινε χρήση video.

Νίκη Ρεάλ με χρήση video στο 500ο γκολ του Ρονάλντο

Χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της μεξικάνικης Κλαμπ Αμέρικα στη Γιοκοχάμα, στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό.

Η Ρεάλ (χωρίς τους τραυματίες Ράμμος και Πέπε) ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, μάλιστα είχε δοκάρι στο 26΄σε κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιιντ γκολ του Μπενζεμά στο 32΄.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι για να κατακυρωθεί το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, έγινε χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Πορτογάλος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής της συνάντησης, Παραγουανός Ενρίκε Κάσερες, χρειάστηκε να πάει στο ειδικό βάν και να συμβουλευτεί το βίντεο, με αποτέλεσμα να αλλάξει την αρχική απόφαση και να μετρήσει κανονικά το γκολ.

Η χρήση του βίντεο, σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν έγινε πάντως για πρώτη φορά στην ιστορία αφού συνέβη και στον ημιτελικό που προηγήθηκε, μεταξύ των Ατλέτικο Νασιονάλ και Κασίμα Άντλερς. Στο 30΄ ο Γιαπωνέζος μπακ Ντάιγκο Νίσι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ορλάντο Μπέριο. Η παράβαση ωστόσο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Ούγγρου ρέφερι Κασάϊ και των βοηθών του, οπότε εκεί επενέβη ο βοηθός που ήταν επιφορτισμένος να κοιτάει το βίντεο του αγώνα, ειδοποιώντας σχετικά τον Κασάι. Ο τελευταίος βλέποντας ξανά τη φάση στο ριπλέι έδωσε την εσχάτη των ποινών και έτσι οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, φτάνοντας μετά στο επιβλητικό 3-0

Θα ήταν πάντως... αδικία για τον Κριστιάνο Ρονάλντο να του ακυρωθεί έναν τέτοιο ιστορικό γκολ αφού αποτελεί το Νο 500 στην καριέρα του, σε συλλογικό επίπεδο( δεν υπολογίζονται τα γκολ του με τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας). Το πιο εντυπωσιακό; Αυτό ήταν το 377ο γκολ του με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σε 367 επίσημα ματς.

Με αυτά και με αυτά η πρωταθλήτρια Ευρώπης την Κυριακή θα διεκδικήσει τον τίτλο, για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, απέναντι στην ιαπωνική Κασίμα Άντλερς. Η προηγούμενη φορά που η Ρεάλ βρέθηκε στην... κορυφή του κόσμου ήταν το 2014, όταν νίκησε στον τελικό 2-0 την Σαν Λορέντσο ( την ομάδα της Αργεντινής που οπαδός της δηλώνει ο Πάπας).Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ο "μικρός" τελικός, μεταξύ της Αμέρικα και της κολομβιανής Ατλέτικο Νασιονάλ(η ομάδα που θα αντιμετώπιζε στον τελικό του Σουνταμερικάνα την... αδικοχαμένη στο αεροπορικό δυστύχημα Τσαπεκοένσε).

Οι συνθέσεις:

Αμέρικα:Μουνιός, Γκολτζ, Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Βαλντές, Αλβαράδο (54' Γκερέρο), Ντα Σίλβα, Σαμπουέσα, Ιμπάρα (62' Κιντέρο), Ρομέρο (70' Αρόγιο), Περάλτα

Ρεάλ Μαδρίτης:Νάβας, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Νάτσο, Βαράν, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ροντρίγκες), Ρονάλντο, Λούκας Βάθκεθ, Μπενζεμά (80' Μοράτα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK