Ο Πέδρο και οι άλλοι: Οι... επαναστάτες στις εθνικές ομάδες

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πέδρο περί αποχώρησης από την εθνική Ισπανίας που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις της "φούρια ρόχα" θυμόμαστε παρόμοιες καταστάσεις που έκαναν άνω-κάτω τις εθνικές ομάδες.

Ο Πέδρο και οι άλλοι: Οι... επαναστάτες στις εθνικές ομάδες

Ο Πέδρο έχει κάνει... άνω - κάτω την εθνική Ισπανίας με τις απειλές περί αποχώρησης από την ομάδα εξαιτίας του μικρού χρόνου συμμετοχής του στο Euro. Μία ημέρα μετά η καταλανική "Mundo Deportivo" κυκλοφόρησε με επιθετικό πρωτοσέλιδο κατά του ποδοσφαιριστή, γράφοντας: "Γιατί δεν σκας;".

Ο Πέδρο και οι άλλοι: Οι... επαναστάτες στις εθνικές ομάδες

Ο επιθετικός της Τσέλσι όμως δεν είναι ο μόνος που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αφού στο παρελθόν έχουμε συναντήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις.

Ας θυμηθούμε μερικές

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1982

Ο Γκαμπριέλε Οριάλι, παίκτης της εθνικής Ιταλίας δημιούργησε ένταση στα αποδυτήρια όταν στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία άσκησε σκληρή κριτική στον Πάολο Ρόσι. "Με τον Πάολο Ρόσι στην επίθεση, οι πιθανότητές μας να κερδίσουμε το Μουντιάλ είναι μειωμένες", είχε δηλώσει.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1986

Οι εντάσεις δεν έλειπαν ούτε από την εθνική Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ο Ούλι Στάιν είχε αποβληθεί και απελαθεί επειδή είχε αποκαλέσει... κλόουν τον Μπεκενμπάουερ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 1990

Ο Ερίκ Καντονά δεν είναι γνωστός για τον... ήρεμο χαρακτήρα του που τον είχε βάλει πολλές φορές στην καριέρα του σε μπελάδες. Το 1988, κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Μουντιάλ του 1990, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποβληθεί για ένα χρόνο από την εθνική Γαλλίας επειδή είχε χαρακτηρίσει τον τότε προπονητή του, Ανρί Μισέλ ως "μια σακούλα από σκατά".

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1998

Η ήττα των Κολομβιανών κόντρα στη Ρουμανία στο ντεμπούτο τους στο Μουντιάλ του 1998 ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη του τότε αστέρα της ομάδας, Φαουστίγιο Ασπρίγια, ο οποίος "επιτέθηκε" στον προπονητή του, Ντάριο Γκόμεζ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για παίκτες που δεν μπορεί τίποτα να τους "αγγίξει" και για "ευνοημένους", αφήνοντας αιχμές για τον Βαλντεράμα.

EURO 2004

Η Ρωσία ηττήθηκε από την Ισπανία πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Ο Αλεξάντερ Μοστοβόι άσκησε σκληρή κριτική στον προπονητή του, Γκιόργκι Γιάρτσεφ, τονίζοντας πως οι παίκτες δεν είχαν φρεσκάδα εξαιτίας του σκληρού προπονητικού προγράμματος των προηγούμενων ημερών. Οι δηλώσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθεί από την αποστολή.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2012

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Ρικάρντο Καρβάλιο έμαθε ότι δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα του Πάουλο Μπέντο στον αγώνα της Πορτογαλίας με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro 2012, αποφάσισε να αφήσει στα... κρύα του λουτρού την αποστολή. Ο Πορτογάλος στόπερ είχε εξηγήσει ότι εθίγη η αξιοπρέπειά του.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Ο Πέδρο και οι άλλοι: Οι... επαναστάτες στις εθνικές ομάδες

Η εθνική Γαλλίας πέρασε δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010 με ατέλειωτες συγκρούσεις παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα, ο Ανελκά είχε επεισόδιο με τον εκλέκτορα των "τρικολόρ", Ρεϊμόντ Ντομενέκ, λέγοντάς του "Θα σε γ@@@... π@@@ γιε". Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθεί από την αποστολή για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίθεση της "MundoDeportivo" στον Πέδρο!
Απειλεί με αποχώρηση από την εθνική Ισπανίας ο Πέδρο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK