Ο Σέρχιο Ράμος θα γράψει ιστορία στις εθνικές ομάδες μέχρι να τον περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Σέρχιο Ράμος ετοιμάζεται να γίνει ο ρέκορντμαν διεθνών συμμετοχών παγκοσμίως, αποκαθηλώνοντας παίκτη που έχει περάσει από Ελλάδα, μέχρι να τους προσπεράσει όλους ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Σέρχιο Ράμος θα γράψει ιστορία στις εθνικές ομάδες μέχρι να τον περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η καριέρα του Σέρχιο Ράμος είναι συνυφασμένη με ορισμένα ρεκόρ. Αυτά αφορούν κατά βάση κίτρινες και κόκκινες κάρτες, ωστόσο ο Ισπανός στόπερ είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν οξύθυμο και πολλές φορές ύπουλο ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της γενιάς του και ως τέτοιος, είναι αναντικατάστατος στην εθνική Ισπανίας, η οποία παρά τον πλουραλισμό στις θέσεις της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής, δεν διαθέτει την ίδια πληθώρα επιλογών για το κέντρο της άμυνας.

Από τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Ζεράρ Πικέ, ο Ράμος θα είναι πάντα ο ένας από τους δύο στόπερ της 'φούρια ρόχα', με συνέπεια να αυξάνει διαρκώς τον αριθμό διεθνών συμμετοχών του. Σε ηλικία 32,5 ετών έχει ήδη 159 συμμετοχές και είναι ο 2ος στην ισπανική λίστα, πίσω μόνο από τον πρώην αρχηγό του σε Ρεάλ και εθνική ομάδα, Ίκερ Κασίγιας (167).

Μοιάζει αδιανόητο το να μην καταφέρει να προσπεράσει τον τερματοφύλακα της Πόρτο στο εγγύς μέλλον, ωστόσο αν το πετύχει αυτό, τότε αυτομάτως θα βρεθεί στην 6η θέση των παικτών με τις περισσότερες επίσημες διεθνείς συμμετοχές στον κόσμο! Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση μαζί με τον Αιγύπτιο παλαίμαχο τερματοφύλακα Εσάμ ελ Χάνταρι, που μας προσέφερε το 'κύκνειο άσμα' του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, σε ηλικία 45 ετών.

Από πάνω τους είναι ο Αντνάν αλ Ταλιανί (ΗΑΕ) με 161 συμμετοχές και ο Μπαντέρ αλ Μουταουά (Κουβέιτ) με 164, ο οποίος στα 33 του συνεχίζει να καλείται στην εθνική ομάδα της χώρας του. Τις ίδιες συμμετοχές έχει ο Αμερικανός Κόμπι Τζόουνς, ενώ μαζί με τον Κασίγιας στην 7η θέση βρίσκεται ο Λετονός Βιτάλις Αστάφιεβς.

Μία συμμετοχή παραπάνω έχει ο Ιβάν Ουρτάδο από το Εκουαδόρ, ενώ μεταξύ 1985 και 2006, ο πρώην παίκτης (και) του ΠΑΟΚ, Χοσάμ Χασάν, έκανε 169 συμμετοχές με την εθνική Αιγύπτου. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σταμάτησε στις 176 συμμετοχές με την εθνική Ιταλίας, ενώ ο Μεξικανός Κλάουντιο Σουάρες έχει 177 συμμετοχές με το Μεξικό. Στη 2η θέση της λίστας υπάρχει το όνομα του Σαουδάραβα τερματοφύλακα Μοχάμεντ αλ Ντεαγέια με 178 συμμετοχές και επικεφαλής με 184 είναι ο αδερφός του Χασάν και επίσης γνωστός από το πέρασμά του από τον 'δικέφαλο του βορρά', Αχμέντ.

Ο Ράμος χρειάζεται 20 συμμετοχές για να πατήσει στην κορυφή, όπερ μεθερμηνευόμενον να βγάλει χωρίς τραυματισμούς (ή αποβολές) το Nations League, τα προκριματικά του Euro 2020 και την τελική φάση της διοργάνωσης.

Βέβαια, ο Ισπανός δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Αν αναλογιστούμε τη διάθεση να αγωνίζεται μέχρι τα... 40 του, ο παίκτης που αναμένεται να τον προσπεράσει είναι ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ και πάντα αντίπαλός του στις εθνικές ομάδες, ο αρχηγός της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 33χρονος σούπερ σταρ της Γιουβέντους υπολείπεται μόλις 5 συμμετοχών του Ράμος και με 154 βρίσκεται στην 18η θέση, μαζί με τον (επίσης εν ενεργεία) Αχμέντ Μουμπάρακ του Ομάν. Μάλιστα, αν δεν... σνόμπαρε τις διεθνείς υποχρεώσεις μετά από το καλοκαίρι, θα βρισκόταν πολύ πιο κοντά στον Ισπανό αμυντικό.

Από εκεί και πέρα, ο 32χρονος Μεξικανός Αντρές Γκουαρδάδο με 152 συμμετοχές έχει τη δυνατότητα να φτάσει κι αυτός ψηλά λόγω των πολλών αγώνων στη ζώνη της CONCACAF, ενώ ο 38χρονος Παραγουανός Πάουλο ντα Σίλβα δύσκολα θα πλησιάσει τις πρώτες θέσεις μετά από τις 150 συμμετοχές που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών για την Εθνική Ελλάδας είναι ο Γιώργος Καραγκούνης με 139, ενώ ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας είναι ο Βασίλης Τοροσίδης με 98.

Τα ρεκόρ διεθνών συμμετοχών

Ο Σέρχιο Ράμος θα γράψει ιστορία στις εθνικές ομάδες μέχρι να τον περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

News 24/7

24MEDIA NETWORK